Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 28

Bibliotekoje – susitikimas su rašytoja Kristina Sabaliauskaite

Pirmasis jos romanas pripažintas geriausia metų knyga, antrasis, vos pasirodęs, jau šluojamas nuo lentynų. Rašytojos keliu pasukusi menotyrininkė ir žurnalistė Kristina Sabaliauskaitė šiuo metu yra viena geidžiamiausių Lietuvos kūrėjų.
K.Sabaliauskaitė
K.Sabaliauskaitė

Į susitikimą su ja kviečiantys Kauno apskrities bibliotekos darbuotojai viliasi, jog salė, kurioje vyks susitikimas, liks sveika, mat prognozuojama, jog pabendrauti su K.Sabaliauskaite norės būriai skaitytojų.

2008 metais rašytoja debiutavo istoriniu romanu „Silva rerum“. Kadangi knyga tiesiog dingo nuo lentynų, leidyklai ją teko perleisti dar keturis kartus. Bestseleriu tapusi istorija įvertinta ne tik skaitytojų, bet ir literatūros kritikų. K.Sabaliauskaitės „Silva rerum“ jie oficialiai pripažino viena iš dešimties įsimintiniausių šio dešimtmečio knygų. 2008-aisiais rašytojai įteikta Jurgos Ivanauskaitės premija, o 2009 metais romanas išrinktas metų knyga.

Šiemet išleistas antras autorės kūrinys „Silva rerum II“ yra pirmosios knygos tęsinys. Pasak rašytojos, knygoje pasakojama apie 1707–1710 metus, naujas Norvaišų giminės kartas, kurioms teko iškęsti karą, marą ir kitas su tuo atėjusias nelaimes.

„Tai – tarsi tikras „atminties detektyvas“, iš kurio bus galima sužinoti, kaip susiklostė ankstesnės kartos narių likimai, nors kai kurie jų yra tokie, kad panorus juos įrašyti į silva rerum – iš kartos į kartą perduodamą bajorų „šeimos knygą“ – ima drebėti ranka“, – apie naują romaną yra sakiusi K.Sabaliauskaitė.

Nemokamas renginys vyks Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2), kovo 2 dieną, trečiadienį, 17 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius