Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

Klaipėdiečiai bijo dar vieno vaiduoklio

Pastato, kuriame buvo įsikūrusi Vydūno vidurinė mokykla, likimą gaubia migla. Vakar vykusio Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu pritrūko balsų, pritariančių siūlymui griauti avarinės būklės statinį.
Buvusios mokyklos pastatas tapo vaiduokliu.
Buvusios mokyklos pastatas tapo vaiduokliu. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Senamiestis

Pasisakiusiųjų už ir prieš buvo po lygiai, tačiau vienam tarybos nariui susilaikius sprendimas liko nepriimtas. Savivaldybės administracija siūlo pustrečio tūkstančio kvadratinių metrų ploto pastatą nugriauti, o žemę padalinti į tris sklypus ir išnuomoti aukciono būdu.

Tebesvarstomas ir siūlymas pastatą privatizuoti, o naująjį šeimininką įpareigoti jį nugriauti, paliekant teisę ateityje šioje vietoje statyti komercinės ar gyvenamosios paskirties pastatus. Kai kurie politikai ir visuomenininkai siūlo neatmesti ir galimybės griūvantį pastatą panaudoti miesto reikmėms – įkurti čia vaikų darželį arba bendruomenių namus. Tačiau savivaldybės administracija apskaičiavo, jog tai kainuotų brangiai – 6–8 mln. Lt. Nugriauti būtų kur kas pigiau, tai atsieitų iki pusantro milijono. Laikyti pastatą tuščią esą nederėtų, nes dar vienas vaiduoklis senamiesčio tikrai nepapuoštų.

Pastatas Daržų gatvėje liko tuščias, kai iš čia išsikėlė mokykla, dabar besiglaudžianti Sulupės gatvėje, I.Simonaitytės pagrindinėje mokykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius