-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 04

Birutė Vėsaitė kapituliuoja – paneigs viešai išsakytus žodžius apie buvusį „Verslios Lietuvos" vadovą Paulių Lukauską

Seimo narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė neskųs teismo spendimo, kuriuo ji pripažinta pažeidusi buvusio „Verslios Lietuvos" vadovo Pauliaus Lukausko garbę ir orumą, ir įpareigota per dvi savaites nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos paneigti savo žodžius.
Birutė Vėsaitė
Birutė Vėsaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Politikei nepalankus teismo verdiktas buvo paskelbtas sausio 23 dieną. Šalys jį galėjo apskųsti per mėnesį, tačiau šia teise nepasinaudojo ir praėjusią savaitę sprendimas įsiteisėjo.

„Gerbiu teismo sprendimą“, – BNS sakė B.Vėsaitė. Ji nepanoro pasakoti apie savo apsisprendimo motyvus, kada paskelbs paneigimą, tik pripažino, kad paneigs savo žodžius.

„Dar turiu laiko“, – BNS tepasakė parlamentarė ir padėjo ragelį.

BFL/Tomo Lukšio nuotr./Paulius Lukauskas
BFL/Tomo Lukšio nuotr./Paulius Lukauskas

Faktai tikrovėje neegzistavo

Vilniaus miesto apylinkės teismas yra nusprendęs įpareigoti atsakovę B.Vėsaitę per dvi savaites nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos savo lėšomis be komentarų paskelbti paneigimą „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ arba artimiausiame dienraščio „Lietuvos rytas“ numeryje.

Teismas nusprendė nepriteisti ieškovo reikalauto 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo, tačiau politikei teks atlyginti 1 tūkst. litų advokato išlaidų, 222 litus žyminio mokesčio

„Atsakovės nurodyti faktai tikrovėje neegzistavo“, – paskelbė teisėja Lijana Visokavičienė. Byloje nustatyta, kad ministerijos atliktas auditas nenustatė pinigų plovimo požymių – apie tai, komentuodama P.Lukausko atleidimą, žiniasklaidai buvo užsiminusi B.Vėsaitė. Teismas pažymėjo, kad asmeniui priskyrimas tokios konkrečios savybės kaip lėšų plovimas, kuri baudžiamojo įstatymo kvalifikuojama kaip nusikaltimas ir yra uždrausta, akivaizdžiai žemina asmens garbę ir orumą.

Teismas nusprendė nepriteisti ieškovo reikalauto 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo, tačiau politikei teks atlyginti 1 tūkst. litų advokato išlaidų, 222 litus žyminio mokesčio.

Teismo manymu, ieškovas P.Lukauskas nepateikė duomenų, kad būtų patyręs sunkumų dėl eksministrės išsakytų žodžių, jo atstovė teisme patvirtino, kad jis turi darbą. Teismo manymu, pakaks vien to, kad politikė viešai paneigs savo žodžius.

Buvęs Ūkio ministerijos valdomos viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vadovas P. Lukauskas Seimo narę B.Vėsaitę teismui apskundė dėl teiginių apie jo atleidimo priežastis.

P.Lukauskas atsistatydino gavęs Ūkio ministerijos, kuriai tuomet vadovavo B.Vėsaitė, pasiūlymą dirbti žemesnėse pareigose arba pasitraukti.

Pernai gruodį naujuoju „Verslios Lietuvos“ vadovu tapo audito ir verslo konsultacijų kompanijos „Deloitte Lietuva“ verslo plėtros direktorius ir premjero visuomeninis konsultantas investicijų klausimais Mantas Nocius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius