Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 04 /12:56

Biržų policijos vadovas Eugenijus Šopis bus atleistas

Vidaus reikalų ministras, „tvarkietis“ Dailis Barakauskas teigia, kad nuo 1999 m. Biržų rajono policijos komisariato viršininku dirbantis Eugenijus Šopis šį rudenį neteks šių pareigų, nepaisant rajono policijos veiklos tyrimo rezultatų.
Biržų rajono policijos komisariato viršininkas Eugenijus Šopis
Biržų rajono policijos komisariato viršininkas Eugenijus Šopis / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„Kad pagerėtų situacija Lietuvoje, manau, turi vykti ir vyriausiojo policijos komisaro, ir rajoninių komisariatų vadovų rotacija. Biržuose rotacija vyks rudenį, nepriklausomai nuo to, kokie bus tyrimo rezultatai“, – trečiadienį po apsilankymo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje teigė ministras.

Savo ruožtu policijos generalinis komisaras Saulius Skernelis pabrėžia, kad Biržų policijos vadovas bus keičiamas ne dėl pastarųjų įvykių.

Pasak komisaro, rudenį, lapkričio mėnesį, baigiasi apie 70 proc.  vyriausiųjų policijos komisariatų ir rajoninių komisariatų vadovų kadencijos. Praėjusią savaitę jiems išsiųsti pranešimai dėl rotacijos. Tokį pranešimą gavo ir Biržų policijos vadovas.

„Pabrėžiu, kad bus vertinamas visos kadencijos darbas, o vienas, kitas įvykis, ypač toks, kur nepagrįstai yra reiškiami priekaištai policijai, tikrai nenulems. Man teko pačiam važiuoti praėjusią savaitę į Biržus, nes po moralinio spaudimo Biržų komisariate teko įdėti pastangų, kad žmonės pamatytų, kad yra remiami, kad turi ryžtingai vykdyti savo pareigas ir neturi veltis nei į vietinę politiką, nei į aukštesnę politiką“,  – kalbėjo S.Skvernelis.

Prireikė atkurti etatą

Vidaus reikalų ministras D.Barakauskas teigė, kad Biržų istorija parodė, kad ministerijoje trūksta darbuotojo.

„Anksčiau buvo generalinio inspektoriaus, kuris darydavo tokius tyrimus, pareigybė ministerijoje. Ji buvo panaikinta, o dabar yra atkuriama“, – teigė D.Barakauskas. 

Tyrimą dėl įvykių Biržuose atlieka Vidaus reikalų ministerijos Teisės departamentas, prokuratūra, policija. Pasak ministro, visų struktūrų išvados visuomenei bus pristatytos kartu.

„Dar nėra visos išvados padarytos, bet noriu pasakyti visuomenei, kad dėl to įvykio ir kitų įvykių bei kalbų, kad Biržuose gali būti kažkokia dalis organizuoto nusikalstamumo, yra padaryti visi veiksmai, visos tarnybos yra įtrauktos ir sprendimas bus vienas“, – teigė ministras.

Jo teigimu, kol kas yra padaryta viskas, kad žmogžudystės ir užpuolimai Biržuose nesikartotų.

Įtariamieji – už grotų

Primename, kad neseniai Biržuose, Maironio gatvėje, iš pravažiuojančio automobilio BMW vyras, įtariama, iš pistoleto „Makarov“, šaudė į du nepilnamečius praeivius. Prie dviejų moksleivių – penkiolikamečio ir septyniolikamečio – automobiliu privažiavę vyrai pareikalavo jų gultis ant žemės, o niekuo dėtiems praeiviams nepaklusus ėmė šaudyti.

Septyniolikametis buvo nužudytas, jaunesniam paaugliui pavyko pasprukti. Nužudyto vaikino kūną jo motina ankstų sekmadienio rytą rado po daugiabučio balkonu.

Dėl šio įvykio suimti du įtariamieji. Vienas jų – Dainius Miliukas – prisipažino padaręs nusikaltimą.

Policijos duomenimis, D.Miliukas anksčiau neteistas, tik prieš keliolika metų jam buvo taikytas tuomet veikęs Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Vyriškis tuo metu buvo siejamas su viena Biržų nusikalstama grupuote.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius