Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Biudžetas didinamas tik svarbiausioms išlaidoms

Klaipėdos savivaldybė didindama šiemetinio biudžeto išlaidas, papildomai pinigų nori skirti vežėjams, valdininkų darbo užmokesčiui ir kitiems reikalams.
Kai kurie autobusų keleiviai tvirtina negalintys pasipildyti mėnesinio elektroninio bilieto prekybos centro kasose.
Daugiausia pinigų atiteks vežėjams kompensacijoms už lengvatas turinčių keleivių vežimą, jiems bus skirta 2,3 mln. Lt. / G.Kubiliūtės nuotr.

Biudžetą nutarta didinti, nes trūksta lėšų kai kurioms paslaugoms, be to, gauta pinigų iš valstybės biudžeto. Praėjusią savaitę iš valstybės Klaipėdos miesto savivaldybei papildomai iš viso skirta daugiau 144 tūkst. Lt. O apie pustrečio milijono papildomoms išlaidoms bus skiriama iš gerai į biudžetą surenkamo gyventojų pajamų mokesčio.

Anot Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės, daugiausia pinigų atiteks vežėjams – kompensacijoms už lengvatas turinčių keleivių vežimą. Jiems bus skiriama 2,3 mln. Lt. Papildomų lėšų prireikė, nes nepakako skirtų asignavimų atsiskaityti su vežėjais už spalio ir lapkričio mėnesiais suteiktas paslaugas.

Kita didelė suma, anot R.Kambaraitės, numatoma Lypkių gyventojų iškeldinimui iš Klaipėdos ekonominės zonos. Dviejų gyventojų iškeldinimo išlaidas iš miesto biudžeto išieškojo antstoliai.

Tačiau, pasak R.Kambaraitės, valstybė vėliau kompensuos šias išlaidas.

205 tūkst. Lt papildomai planuojama skirti savivaldybės tarnautojų darbo užmokesčiui.

Kitose sferose finansavimas mažinamas – socialinės atskirties mažinimo programai vykdyti, miesto tarybos nariams nebus skirta 86 tūkst. Lt, numatytų komandiruotėms, kvalifikacijos kėlimui, išmokoms padengti kanceliarines išlaidas, kadangi kai kurie politikai jų atsisakė.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius