-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 19

Blondinių rankų lenkimo varžybose triumfavo menininkė (nuotraukos)

Stereotipą, bylojantį apie kiek palepusias ir pernelyg savo grožiu besirūpinančias blondines, į šipulius sudaužė 24 drąsios stiprių rankų bei šviesių plaukų savininkės.
Varžybų dalyvės
Varžybų dalyvės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Audringos skanduotės, palaikymo šūksniai ir sunkiai paslepiamas vyriškos auditorijos pasitenkinimas – taip šeštadienį vakare prasidėjo pirmosios Lietuvoje blondinių rankų lenkimo varžybos. Kovoti dėl stipriausios šalies šviesiaplaukės vardo pasiryžo 24 įvairaus amžiaus kaunietės.

Šios varžybos tapo viena iš daugiausiai miestiečių dėmesio sulaukusių renginio „Kauno naktys: kultūra ir aš“ atrakcijų. Maždaug 21 val. ant Laisvės alėjos grindinio pastatytas specialus rankų lenkimo stalas vienai valandai buvo tapęs vieta, kurioje negailėdamos jėgų tarpusavyje kovojo tiek maištaujanios paauglės, tiek jau vaikus auginančios moterys.

Varžybų stalą būriu apstojusių daugiausiai vyriškos lyties žiūrovų nuostabai, visas savo varžoves, tarp kurių buvo ir dziudo sportu užsiimančių stipruolių, įveikė smulkutė 17 metų moksleivė. Kauno dailės gimnazijoje besimokanti mergina, kartu su draugėmis vaikščiojusi po šurmuliuojantį miesto centrą, dalyvauti rankų lenkimo varžybose nusprendė paskutinę akimirką.

„Esu tai dariusi nebent su tėčiu“, – paklausta, ar kada nors anksčiau yra lenkusi ranką, prisiminė Kristina Rinkevičiūtė.

Kvietimą į grožio saloną laimėjusi kaunietė patikino, jog lenkiant ranką svarbiausią vaidmenį vaidina riešo tvirtumas.

„Mano riešas ištreniruotas piešiant ir tapant, – nusijuokė mergina. – Iš tiesų tai reikia ne tik gero riešo, bet ir didžiulio noro bei užsispyrimo. Taip pat labai svarbus ir palaikymas“.

„Sakoma, jog kultūra yra įvairovėje. Tad mes ieškojome kažko originalaus. Norėjome paneigti stereotipą, jog blondinės yra išlepusios ir ištežusios bei norėjome pabrėžti, jog kaunietės yra gražiausios, stipriausios ir protingiausios“, – apie idėjos surengti tokias varžybas gimimą pasakojo renginio „Kauno naktys: kultūra ir aš“ atstovė Rūta Vyžintaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius