Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 09

BMW skrydžiai į stoteles įkvėpė socialinę reklamą – čia ne vieta automobiliams

Per kelias savaites net kelis kartus į Vilniaus viešojo transporto stoteles lėkė nesuvaldyti automobiliai. Skaudžiausia nelaimė – spalio 18-aja, kai vairuotojo nesuvaldyta BMW nušlavė ir stotelėje laukusius žmones, kai kurie nukentėjo sunkiai. Po šių įvykių dalį sostinės stotelių paviljonų papuošė nauja socialinės reklama, skelbianti, kad automobilių vieta aikštelėse, o ne stotelėje.
Plakatai stotelėse
Plakatai stotelėse / Vilniaus m. savivaldybės nuotr.

„Automobilis statomas aikštelėje, o ne stotelėje. Už saugų Vilnių!“ – ryškiai mėlyni plakatai su tokiu užrašu šviečia iš kai kurių Vilniaus viešojo transporto stotelių vitrinų.

„Po to, kai sostinėje pastaruoju metu pasipylė panašios avarijos, kurių kaltininkai – jauni BMW vairuotojai, ir tai sukėlė milžinišką atgarsį visuomenėje, kilo mintis organizuoti akciją už saugų Vilnių – „Automobilis statomas aikštelėje, o ne stotelėje“. Norėjosi atkreipti dėmesį į problemą, tokiu būdu pakviesti vilniečius pagalvoti, ką kiekvienas iš mūsų galėtų padaryti dėl to, kad Vilnius taptų saugesnis. Esam labai dėkingi „JCDecaux Lietuva“, kad sutiko prisidėti prie šios socialinės akcijos“, – 15min.lt teigė Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus l.e.p. vedėja Aurelija Dermantė.

Atrodytų, kam tokių užrašų reikia, juk ir taip visi šią tiesą žino. Tačiau per pastarąsias kelias savaitės įvyko ne viena nelaimė, kai automobiliai skriejo tiesiai į autobusų ir troleibusų stoteles.

Spalio 18-osios popietę galingo BMW nesuvaldęs jaunas vairuotojas Arnoldas Ivanauskas nušlavė stotelės paviljoną Vilniaus gatvėje po Vyriausybės langais. Ši nelaimė itin skaudi dėl to, kad nukentėjo net septyni žmonėms, jiems prireikė medikų pagalbos, kai kurie atsidūrė ligoninėje.​​

Į autobusų stotelę su BMW važiavęs neblaivus vairuotojas įskriejo ir Vilniaus Jonažolių gatvėje spalio 25-osios vakarą. Laimei, tuo metu laukiančiųjų viešojo transporto čia nebuvo, tad smarkiai nukentėjo tik statinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius