-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 11 08

BNS direktorė Jurga Eivaitė: „Iki vakar atrodė, kad Lietuvoje viskas gerai“

Naujienų agentūros BNS direktorė Jurga Eivaitė įsitikinusi, kad teisėsaugos veiksmai prieš dvi agentūros žurnalistes neadekvatūs paviešintai informacijai apie informacinę ataką prieš Lietuvos politikus. Ji viliasi, kad į tai griežtai sureaguos valstybės vadovai.
Jurgita Eivaitė
Jurga Eivaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ketvirtadienio vakarą BNS žurnalistės Jūratė Damulytė ir Jūratė Skėrytė buvo apklaustos Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų, iš viso apklausai iškviesti šeši BNS darbuotojai, buvo paimti keli kompiuteriai, o ikiteisminio tyrimo metu teisėjas įpareigojo BNS redaktorę atskleisti informacijos šaltinį.

J.Damulytės namuose pareigūnai atliko kratą, visa tai vyko vaikų akivaizdoje.

„Iki vakar atrodė, kad viskas Lietuvoje gerai, po vakar taip nebeatrodo“, – 15min.lt prisipažino J.Eivaitė.

Kad būtų bent jau dėl ko, kad būtų svarbi priežastis. O dabar – iškratomi darbuotojų namai, paimami kompiuteriai... Man atrodo, šito per daug, – piktinosi J.Eivaitė.

Jos teigimu, STT veiksmai yra visiškai neadekvatūs, turint omenyje informaciją, kuri buvo paviešinta.

„Net jeigu ir buvo slapta pažyma paviešinta, aš atsiprašau, bet tos pažymos turinys... Pusę metų Lietuvoje sklando panašios mintys ir visi tą informacinę grėsmę iš Rusijos įvardija. Kad būtų bent jau dėl ko, kad būtų svarbi priežastis. O dabar – iškratomi darbuotojų namai, paimami kompiuteriai... Man atrodo, šito per daug“, – sakė direktorė.

J.Eivaitė prisipažino dar neturėjusi laiko apmąstyti to, kas įvyko. Ji teigė neįsivaizduojanti, kodėl STT pareigūnai su tokiu uolumu ėmė tirti informacijos nutekinimą ir ėmėsi tokių griežtų priemonių.

„Manau, kad valstybės vadovai į tai turėtų reaguoti griežtai, nes žurnalistai užtikrina visuomenės informavimą. Jeigu nebus informuojama visuomenė, jeigu žurnalistai bus įbauginti ir dės tik teigiamas medžiagas, kad, neduok Dieve, ko nors neužgautų, kas liks iš žurnalistikos?“ – piktinosi ji.

Itin griežti teisėsaugos, tiriančios slaptos VSD pažymos paviešinimą, veiksmai prieš žurnalistus sukėlė politikų protestus bei pasipiktinimą

BNS paskelbė aukščiausiems valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams adresuotą VSD pažymą, kurioje įspėjama apie Rusijos planuojamą informacinę ataką prieš prezidentę Dalią Grybauskaitę ir kitus valstybės vadovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius