Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 18

Botanikos sodas Žemės dieną pasitiks pražydusiomis pirmosiomis gėlėmis

Kovo 20-ąją, minint Žemės dieną Klaipėdos universiteto Botanikos sode lankytojus pasitiks pražydusios pirmosios pavasarinės gėlės.
Snieguolės Botanikos sode.
Snieguolės Botanikos sode / A.Zubaitės nuotr.

Jau keturiasdešimtus metus pasaulis kovo 20-ąją mini Žemės dieną, kai dienos ir nakties ilgumas visoje Žemėje tampa vienodas. Lietuviai Žemės dieną mini nuo 1992-ųjų, Lietuvos Aukščiausiajai Tarybai ją oficialiai įteisinus.

Šios dienos minėjimu siekiama atkreipti dėmesį į mūsų planetai kylančias problemas ir nepamiršti, jog ją reikia saugoti ir puoselėti. Nuolatinė tarša bei neracionalus išteklių vartojimas – tai globalios problemos, tačiau jos įveikiamos, pradėjus nuo savo aplinkos kokybės gerinimo.

Regis, dar gerokai per anksti rūpintis sodais, tačiau kovas Klaipėdos universiteto Botanikos sode – lauko darbų pradžios metas. Tuomet ima žydėti ankstyvieji augalai: eleborai, krokai, žibuoklės, blindės šakos nusagstytos „kačiukais“, o lazdynai dabinasi žirginėliais. Galvas jau kelia ir snieguolės. Neilgai trukus ryškiu geltoniu švies daugelio pamėgtos forsitijos. Botanikos sodo darbuotojai tikina, kad kovas – puikus metas apžiūrėti kaip po žiemos išsilaikė sode auginamos daugiametės gėlės.

Pasak Botanikos sodo laborantės Aušros Zubaitės, belieka tikėtis, jog artėjantis šiltasis sezonas bus palankus gamtos puoselėtojams, o Botanikos sode atšiaurią žiemą ištvėrę ir specialistų kruopščiai prižiūrimi augalai vėl džiugins lankytojus. 

A.Zubaitė sakė, kad kovas – labai tinkamas metas genėti sodo augalus, formuoti jų lajas, reikėtų pasirūpinti ir sparnuočiais: tarp išgenėtų šakų įkeltuose inkiluose varnėnai puikiai įsitaisys ir džiugins nesibaigiančiu čiulbesiu.

Nesiskubinantiems į savo sodus, Botanikos sodas kviečia į ekskursijas, iš anksto suderinus laiką su sodo administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius