Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 15

BPC Vilniaus skyriaus viršininkas L.Šinkūnas: centras skambinančiojo buvimo vietos nenustatinėja

Lietuvoje nuskambėjo dar viena istorija, kai moteris skambinusi į Bendrąjį pagalbos centrą greitai nesulaukė pagalbos. „Žinių radijo“ laida „Dienos klausimas“ domėjosi, kodėl iškart nesuveikė pagalbos sistema.
Bendras pagalbos telefonas
Bendras pagalbos telefonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienio naktį 54 metų moteris pasiklydo Jonavos rajono miškuose. Supratusi, jog kelio atgal nesuras kreipėsi į BPC, tačiau  įranga nesugebėjo nustatyti tikslios pagalbos besikreipusios moters buvimo vietos.

Pareigūnai pasitelkė ir tarnybinisu šunis, net pakėlė sraigtasparnį, tačiau moteris buvo rasta tik antradienio  vidurdienį.  

Bendrojo pagalbos centro Vilniaus skyriaus viršininkas Liutauras Šinkūnas tikino, jog BPC čia niekuo dėti.

Dar kartą noriu pabrėžti, kad centras pats nenustatinėja skambinančiojo vietos, ta prievolė nustatyta ryšio operatorių ir iš jų mes gauname koordinates su didesne ar mažesne paklaida.

„Bendrasis pagalbos centras dabar gauna iš operatorių visus  skambučių vietos nustatymo duomenis. Dar kartą noriu pabrėžti, kad centras pats nenustatinėja skambinančiojo vietos, ta prievolė nustatyta ryšio operatorių ir iš jų mes gauname koordinates su didesne ar mažesne paklaida“, – aiškino L.Šinkūnas.

Jonavos rajone pasiklydusios moters ieškota su net 5 kilometrų paklaida.

„Šiuo atveju paklaida buvo 5 kilometrai. Todėl šiuo klausimu esame pateikę siūlymus Ryšių reguliavimo tarnybai“, – teigė L.Šinkūnas.

Jo teigimu, didelė paklaida atsirado dėl techninių priežasčių.

„Skambinančiojo vieta nustatoma pagal bokštų išdėstymo vietą. Miestuose jie išdėstyti tiksliau, todėl skambinančiojo vieta nustatoma su 50-300 metrų paklaida, o rajonuose ta paklaida gali siekti ir 10 kilometrų. Bokštai išdėstyti retai, jie yra galingi ir todėl mes gauname tokį vietos tikslumą. Pavyzdžiui kokioje nors Labanoro girioje paklaida gali būti ir apie 10 kilometrų“, – pasakojo L.Šinkūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius