Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 22

Branduolinių atliekų saugyklos projektas gali dar užsitęsti

Lietuvos Aukščiausiajam Teismui nutraukus verslininko Laimučio Pinkevičiaus ir jo šeimos valdomos bendrovės „Ranga IV“ restruktūrizavimo bylą, dvejus metus vėluojančio panaudoto branduolinio kuro saugyklų statybų projekto likimas pakibo ant plauko.

Jei finansinių sunkumų kamuojamai „Rangai IV“ bus iškelta bankroto byla, teks iš naujo skelbti ir generalinio rangovo konkursą statyti panaudoto branduolinio kuro ir kietųjų atliekų saugyklas Ignalinos atominės elektrinės (IAE) teritorijoje, antradienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

Konkursą suprojektuoti ir statyti šias saugyklas laimėjo Vokietijos įmonių „Nukem Technologies“ bei konsorciumas „Gesellschaft fur NuklearService“, o šių statybų generalinio rangovo konkursą 2008-ųjų rugpjūtį laimėjo „Ranga IV“.

„Na, neramu, bet čia yra rangovo ir generalinio rangovo reikalai. Mes negalime kištis į dviejų verslo subjektų santykius, nereguliuojame, kas, ką ir už kiek samdo“, – sakė energetikos ministro patarėjas viešiesiems ryšiams Kęstutis Jauniškis.

Jis neneigė, kad bankrutavus generaliniam rangovui IAE uždarymo darbai veikiausiai užsitęstų dar ilgiau, tačiau siūlė nedaryti skubotų išvadų.

„Mes esame sudarę sutartį su „Nukem“, o subrangovus jie pasirenka patys. Taigi visos problemos, kurios iškyla vienai ar kitai pusei, yra tik jų pačių reikalas. „Nukem“ apie tą problemą mums dar nepranešė, jos neidentifikavo. Taigi ir mūsų pozicija nesikeičia – yra darbų atlikimo grafikai ir mes griežtai reikalausime, kad jų būtų laikomasi“, – sakė IAE atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė.

Panaudoto branduolinio kuro saugyklos projektas pagal pernai atnaujintą sutartį turėtų būti įgyvendintas iki 2011 metų kovo pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius