Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Braška ministro Jankausko kėdė

Ruošiantis deryboms dėl valdančiosios koalicijos išplėtimo ir kai kurių postų Vyriausybėje perskirstymo jau dairomasi į ministrus, kuriems gali tekti atsisveikinti su dabartinėmis pareigomis. Tarp tokių vis dažniau minimas socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, rašo „Lietuvos žinios“.
Donatas Jankauskas
Donatas Jankauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius dar praėjusią savaitę užsiminė, kad Krikščionių partijos dalimi tapusiems „vienalietuviams“ atsirastų bent pora vietų ministrų kabinete, jei šie besąlygiškai paremtų dabartinę Vyriausybės programą.

Konservatoriai jau svarsto galimybę užleisti vieną kėdę Vyriausybėje Seimo frakcijai „Viena Lietuva“. Neoficialiai teigiama, kad prie valdančiosios koalicijos prisišlieti galintiems „vienalietuviams“ pirmiausia būtų siūloma Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), kuriai šiuo metu vadovauja Donatas Jankauskas.

Pasak LŽ šaltinių, tokį variantą perša kelių aplinkybių visuma – ryškėjančios kai kurių neseniai pataisytų socialinės srities įstatymų ydos, prezidentės Dalios Grybauskaitės nevieši priekaištai D.Jankauskui ir paties ministro esą rodomas nuovargis bei ketinimai trauktis. Ką apie tai mano D.Jankauskas, LŽ sužinoti nepavyko, nes SADM vadovas buvo išvykęs į užsienį.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma LŽ tvirtino negalįs vertinti dabartinės ministro būsenos. Tačiau kai kurie kiti LŽ kalbinti Seimo TS-LKD frakcijos nariai prisipažino girdėję apie galimą D.Jankausko, kaip ministro, karjeros pabaigą.

Kol kas neaišku, ar Krikščionių partijos nariais tapusiems „vienalietuviams“ įtiks būtent socialinės apsaugos ir darbo ministro kėdė. Jei dėl jos priimtinumo kiltų kokių nors problemų, teigiama, kad konservatoriai mėgintų imtis postų rokiruotės ir socialinių reikalų ir darbo ministro vietą iškištų koalicijos partneriams liberalams ar liberalcentristams. Tokiu atveju „vienalietuviams“ veikiausiai atitektų teisingumo ministro kėdė.

LŽ kalbintas Seimo frakcijos „Viena Lietuva“ seniūnas Aleksandras Sacharukas tikino, esą apie jokius postus su valdančiaisiais kol kas nekalbėta.

Paklaustas, ar turėtų ką sodinti į SADM vadovo kėdę, A.Sacharukas tikino, kad jie turi „žmonių į visas pozicijas“.

Aštuntą mėnesį SADM vadovaujančiam D.Jankauskui teko nepavydėtina dalia. Iš savo pirmtako partijos bei frakcijos kolegos Rimanto Dagio, neįtikusio prezidentei D.Grybauskaitei, D.Jankauskas paveldėjo ne tik į milijardines skolas skęstančią „Sodrą“ bei rekordiškai didėjantį nedarbą. Jo pečius prislėgė nemaloni pensijų bei kitų socialinių išmokų mažinimo misija, o kartu – pensininkų ir kūdikių besilaukiančių bei juos auginančių tėvų nepasitenkinimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius