Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 23

Broniaus Bradausko pasisakymai bus svarstomi LSDP Etikos ir procedūrų komisijoje

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) irmininkas Algirdas Butkevičiaus pirmadienį kreipėsi į LSDP Etikos ir Procedūrų komisiją, prašydamas įvertinti socialdemokratų frakcijos Seime nario Broniaus Bradausko pasisakymus, kad žydus gelbėjusiems lietuviams valstybines pensijas turi mokėti Izraelis.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Socialdemokratai pranešime spaudai rašo, kad tiek gelbėjusieji, tiek gelbėjamieji buvo Lietuvos piliečiai, tad negalima kalbėti apie Holokaustą lyg tai būtų kitos valstybės problema.

„Lietuva nuo seno garsėjo kaip daugiatautė tolerantiška valstybė. Socialdemokratai pasisako už visų piliečių lygias teises ir atsakomybes prieš įstatymą. Bet kokios antisemitizmo apraiškos yra visuomenę skaldantis ir netoleruotinas veiksnys“, – teigiama pranešime.

Anot pranešimo spaudai, komisija kreipimąsi nagrinės 2014 m. sausio 9 d.

„Nemanau, kodėl Lietuvos valstybė turi mokėti. Būtų labai logiška, jeigu mes kreiptumėmės į Izraelį, ir Izraelis galėtų mokėti. Bet ne, žydai nenori mokėti ir tik žiūri, ką paimti iš Lietuvos“, – pirmadienį sakė B.Bradauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius