Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 12 /12:13

Bronius Bradauskas išsaugojo komiteto pirmininko kėdę

Antradienį Seimas neatleido Broniaus Bradausko iš Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų, nes balsavime nedalyvavo valdantieji. Į skandalą dėl Seime neparodyto filmo apie Sausio 13-ąją patekusį socialdemokratą iš posto bandė išklibinti konservatoriai.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Valdantieji stengėsi, kad šis klausimas antradienį apskritai nebūtų svarstomas, tačiau jiems to padaryti nepavyko.

Pristatydama B.Bradausko atleidimą numatantį nutarimo projektą, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Rasa Juknevičienė teigė, jog ieškodama priežasčių, kodėl B.Bradauskas neleido Seime rodyti filmo apie Sausio 13-ąją, internete rado B.Bradausko šeimai priklausančios bendrovės pavadinimą – „Lamantinas“.

Lamantinas – tai gyvūnas, kuris lengvai prisitaiko gyventi ir sūriuose, ir gėluose vandenyse. Maistui sugriebti naudoja būdingą jiems lanksčią dvigubą viršutinę lūpą, – B.Bradauskui įdūrė R.Juknevičienė.

„Lamantinas – tai gyvūnas, kuris lengvai prisitaiko gyventi ir sūriuose, ir gėluose vandenyse. Maistui sugriebti naudoja būdingą jiems lanksčią dvigubą viršutinę lūpą“, – kalbėjo R.Juknevičienė.

Ji pabrėžė, kad antradienį Seime bus balsuojama ne vien dėl B.Bradausko, tai, jos žodžiais, parodys, ar parlamentarai gerbia savo šalies istoriją, valstybę ir patys save.

„Šiandien bus balsavimas dėl vertybių, nes Sausio 13-oji yra naujausių laikų Žalgirio mūšis, prilygsta pokario partizanų kovoms dėl nepriklausomybės, šia diena didžiuosimės, kol gyvuos Lietuva. Todėl Kremliaus kanalas „Piervyj Baltijskij“ skiria tiek daug dėmesio šios dienos falsifikavimui. Šiam tikslui paskirtas kolaborantas Algirdas Paleckis“, – kalbėjo konservatorė.

Pasak R.Juknevičienės, reikalaudamas nerodyti kadrų apie Sausio 13-ąją B.Bradauskas vykdė priešišką nacionaliniams interesams veiklą ir paniekino valstybės vertybių pamatus.

Jos žodžiais, B.Bradauskas kiršina visuomenę, todėl negali užimti svarbių pareigų Seime.

B.Bradauskas: gal kratą norit pas mane padaryti?

„Seniai žinojau, kad politika yra nešvarus dalykas ir kartais vienam ar kitam tenka paragauti to purvo. Bet konservatorių rankose – Rasos ir Andriaus, tai pavirsta tokia klampyne, tokiu smirdinčiu liūnu... Išgirdęs šią kalbą pagalvojau, kiek gali žmogus prarasti sąžinės, padorumo, taip šlykščiai smirdinčiai meluodamas“, – į R.Juknevičienės pasisakymą sureagavo B.Bradauskas.

Gal lapkričio 7-ąją paskelbkime valstybine švente, nes tą dieną gimė viena partija, viena tiesa. Spalio revoliucijos idėja jums labai tinka, nes jums nėra kitų nuomonių. Anksčiau buvo kalvio Ignoto teisybė, dabar yra Andriaus Kubiliaus teisybė, – konservatoriams sakė B.Bradauskas.

Jo teigimu, filme, kuris turėjo būti parodytas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai renginio metu, apie Sausio 13-ąją esą nebuvo pasakyta nė žodžio. Socialdemokratas aiškino pasiūlęs papildyti filmą amžinatilsį Algirdo Brazausko nuopelnais atkuriant Nepriklausomybę, nes su jo parašu Lietuva buvo priimta į ES ir NATO, jo pastangomis išvesta sovietų kariuomenė.

Tačiau, anot B.Bradausko, filmo kūrėjai tai padaryti atsisakė, tuomet Seimo kancleris Jonas Milerius esą nusprendė, kad jo apskritai nereikia rodyti.

B.Bradauskas pabrėžė, kad Konstitucija jam leidžia turėti savo nuomonę ir ją reikšti.

„Rasa, gal stažą savo pasakysi komjaunime? – kreipėsi jis į R.Juknevičienę. – Ką gali pasakyti prie viso šito? Gal lapkričio 7-ąją paskelbkime valstybine švente, nes tą dieną gimė viena partija, viena tiesa. Spalio revoliucijos idėja jums labai tinka, nes jums nėra kitų nuomonių. Anksčiau buvo kalvio Ignoto teisybė, dabar yra Andriaus Kubiliaus teisybė. Jei pasakai savo žodį – prasideda persekiojimai, kada tai baigsis Lietuvoje?“

B.Bradauskas dar kartą pabrėžė, jog Lietuva turi sutarti su visomis valstybėmis, taip pat ir Rusija.

„Gal kratą norit pas mane padaryti, pistoletą atimti, su kuriuo per Sausio 13-ąją stovėjau prie parlamento? Kai jūs tuo metu neaišku kur buvote. Man prikaišioti Sausio 13-ąją yra šventvagiška“, – karščiavosi Seimo narys. 

„Nebuvau jokia komjaunimo aktyvistė. Niekada. Šį melą  paskleidė Pasvalio KGB, kodėl jūs tęsiate jų veiklą? Etikos ir procedūrų komisija praėjusią kadenciją privrtė Petrą Gražulį atsiprašyti dėl to paties, prašau ir jūsų atsiprašyti“, – į B.Bradausko kalbas atsakė R.Juknevičienė. Tačiau socialdemokratas šį reikalavimą nuleido negirdomis.

B.Vėsaitė: šalin rankas nuo Broniaus Bradausko

TS-LKD pirmininkas A.Kubilius spėjo, kad B.Bradauskas klaupiasi prieš Maskvą, nes jo verslas susijęs su Rusija, tačiau socialdemokratas aiškino, kad verslas su Rusija nė kiek nesusijęs.

Raganų medžioklė yra įprasta medžioklės forma konservatoriams, – sakė B.Vėsaitė.

Konservatorius Arvydas Anušauskas teigė, kad bandydamas išbraukti kai kuriuos Lietuvos istorijos puslapius B.Bradauskas susikompromitavo, todėl nebegali vadovauti komitetui.

Socialdemokratė Birutė Vėsaitė diskusijas Seime pavadino absurdo teatru. „Tai buvo konferencija apie būsimą ES ekonomikos vystymąsi, bankų ateitį, fiskalinę drausmę. Filmo rodymui tai nebuvo nei vieta, nei laikas. Ją vesti buvo labai sunku, o užuot padėkoję už puikiai pravestą konferenciją, dabar kalame jį prie kryžiaus“, – kalbėjo parlamentarė.

Ji teigė, kad konservatoriai šiuo skandalu nori uždengti kitus skandalus dėl jų pačių valdymo laikais priimtų sprendimų.

„Raganų medžioklė yra įprasta medžioklės forma konservatoriams. Socialdemokratai sako: šalin rankas nuo Broniaus Bradausko“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius