Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 20

Bus pertvarkomas Statistikos departamentas

Ministrų kabinetas pritarė Saulėlydžio komisijos siūlymui pakeisti Statistikos departamento prie Vyriausybės statusą – iš įstaigos prie Vyriausybės į įstaigą prie Finansų ministerijos. Siūloma reorganizuoti departamentą ir jam pavaldžias teritorines statistikos įstaigas į vieną įstaigą su struktūriniais padaliniais, teritorinėms statistikos įstaigoms panaikinti juridinio asmens statusą.
Diagrama
Diagrama / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Taip pat siūloma sumažinti patvirtintą pareigybių skaičių ne mažiau 73 pareigybėmis, pirmiausiai mažinant bendrosios veiklos srities ir vadovų pareigybių skaičių bei atitinkamai sumažinant skiriamus asignavimus, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

Departamentui pavesta pateikti Vyriausybei konkrečius pasiūlymus dėl administracinės naštos respondentams mažinimo priemonių: statistinių tyrimų skaičiaus mažinimo, statistinių ataskaitų/anketų formų revizavimo, imčių metodų plėtojimo, imčių planų derinimo, administracinių šaltinių duomenų naudojimo ir informacinių technologijų taikymo statistinių duomenų surinkimui.

Ministrų kabinetas pavedė Finansų ministerijai iki birželio 1 d. parengti ir pateikti Vyriausybei Lietuvos Respublikos statistikos įstatymo ir kitų su tuo susijusių įstatymų pakeitimo įstatymų projektus bei užtikrinti, kad didėtų elektroniniu būdu teikiamų duomenų dalis, integruojant Statistikos departamentą į bendrą registrų sistemą.

Pertvarkos Statistikos departamente ir jo teritorinėse įstaigose rezultatas – būtų sutaupyta apie 2,5 mln. litų, taip pat sumažėtų administracinė našta respondentams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius