-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 27

Būsimasis energetikos ministras: naujos atominės jėgainės nebus

Būsimasis energetikos ministras Arvydas Sekmokas dalyvaudamas konferencijoje „Ekstremali Lietuvos energetikos būklė” pripažino, kad netiki būsimos Atominės elektrinės statybų realumu.
Kandidatas į energetikos ministrus Arvydas Sekmokas (dešinėje) su A.Kubiliumi yra seni pažįstami, mat drauge įkūrė Žinių ekonomikos forumą.
Kandidatas į energetikos ministrus A.Sekmokas (dešinėje) ir A.Kubilius / „Lietuvos žinių“ nuotr.

 „Aš nesu įsitikines, kad AE galėtų būti pastatyta. Pagal dokumentus, kuriuos mačiau, idiliškas keturių valstybių darbas, atrodo, bus mažiausia iš problemų“, – sakė A.Selmokas.

„Buvusi Vyriausybė nesiėmė veiksmų žinodama realią situaciją apie artėjančią energetikos krizę Lietuvoje, nors dujų terminalas ir elektros tiltas į Švediją yra būtinas norint išvengti energijos stygiaus Lietuvoje. Tačiau Latvija blokuoja Lietuvos norą tiesti elektros jungtis su Švedija, o dujų terminalo statyba vėluoja dvejus metus. Geriausiu atveju dujų terminalas bus pastatytas tik 2012 metais“, – pridūrė būsimasis ministras.

Būsimasis ministras dabartinę energetikos situaciją apibūdino kaip „nepatenkinamą“.

Nepriklausomybės Akto signatatas Zigmas Vaišvila po šiandieninės konferencijos nemato kitos išeities, kaip tik iš naujo derėtis dėl Ignalinos atmoninės elektrinės darbo pratęsimo: „Kaip šiandien dar kartą paaiškėjo, Lietuva neturi jokios alternatyvos po Ignalinos atmoninės elektrinės uždarymo 2009 metų gale. Manau, kad Europos Komisija privalo atsižvelgti į neigiamą padėtį Lietuvoje ir padaryti teisingas išvadas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius