-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 26

Būsimi virėjai tapo žmogžudžiais

Du bendramoksliai iš Kauno prekybos ir verslo mokyklos įtariami savaitgalį įvykdę kruviną išpuolį Laisvės alėjoje, per kurį nudurtas studentas. Trečiadienį juos leista suimti 2 mėnesiams.
Kauno Laisvės alėja
Kauno Laisvės alėja / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Laisvės alėja

Vos prieš 5 mėnesius pilnamečiu tapęs Ovidijus Vedegys ir Kęstas V., kuriam 18 sukaks tik balandį, mokėsi toje pačioje būsimųjų virėjų grupėje. Nors gyveno skirtingose Kauno dalyse, pastaruoju metu jie kartu leido ir laisvalaikį.

Mokytis nenorėjo

Prieš 2 savaites Kęstas V. buvo pašalintas iš mokyklos už sistemingą pamokų praleidinėjimą ir šiurkštų elgesį. Prastai, anot pedagogų, mokyklą lanko ir O.Vedegys, besiteisinantis silpna sveikata, dėl to jam net sudarytas specialus grafikas.

Įtarimai dėl Kauno technologijos universiteto Mechanikos ir mechatronikos fakulteto antrakursio Lino Puodžiulaičio nužudymo iš chuliganiškų paskatų pateikti jiems abiem. Kuris iš įtariamųjų smogė aukai keturis kartus į širdies plotą, dar tikslinama.

Abiem pareikštas ir įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo – kaltinami sumušę aukos draugą.

Vakar įtariamieji buvo atvežti į teismą tiesiai iš nusikaltimo vietos. Vedami į teismą jie slėpė savo veidus.

Informaciją nuo žiniasklaidos slepia ir nusikaltimą tiriantys teisėsaugininkai. Jie teisinasi, kad viešumas trukdo tyrimui. Gali būti, kad šie įtariamieji dar yra padarę ne vieną nusikaltimą.

O.Vedegys jau teistas už plėšimą. Tada jam buvo vos 14 metų. Pirmą kartą teisiamam nepilnamečiui tada buvo skirta tik auklėjamojo poveikio priemonė – atidavimas tėvų priežiūrai.

Įvaikinimas nepadėjo

17-metis Kęstas V. dar neteistas, tačiau ne per seniausiai grįžęs iš Veliučionių vaikų socializacijos centro (buvę specialieji globos namai nusikalsti linkusiems paaugliams). Ten pateko už nuolatinį vagiliavimą bei įtėviams prisipažinus, kad su juo nebesusitvarko. Anot kaimynų, Kęstą V. įvaikinusi inteligentiška šeima. Įmotė - medikė.

Socializacijos centre praleisti keleri metai Kęsto V. nepakeitė. Jis buvo baustas ir Veliučionyse, ir grįžęs pas įtėvius. Pastarąjį kartą – už viešosios tvarkos pažeidimą Kauno prekybos centre „Savas" (su draugais kabinėjosi prie praeivių – teko įsikišti apsaugai).

Beje, Kęstui V. ir O.Vedegiui gali būti pateiktas įtarimas ir plėšimu – dingo nužudytojo piniginė ir asmens tapatybės kortelė.

Girkalnio (Raseinių r.), iš kur kilęs L.Puodžiulaitis, seniūnijoje paskutinę savo gyvenimo dieną vaikinas nuo kortelės nusiėmė 500 litų. Šioje kortelėje, kuri, kaip ir telefonas, rasta šalia nužudytojo, buvo keliolika tūkstančių litų. Į ją buvo pervesti pinigai, gauti kaip Europos Sąjungos kompensacija motinai atsisakius dirbti žemę.

Kažkas nepatiko

L.Puodžiulaitis pinigų užsidirbdavo padėdamas ne tokiems gabiems bendramoksliams – darė už juos brėžinius, rašė kontrolinius darbus. Girkalnyje kalbama, kad vaišės picerijoje, iš kurios išėjęs L.Puodžiulaitis buvo nužudytas – taip pat buvo atlygis už panašią paslaugą.

Picerijoje vakarota septyniese. Prieš vidurnaktį penkiese patraukė į bendrabutį Vydūno alėjoje pėsčiomis. L.Puodžiulaitis su draugu V.D. – Soboro link, kur jų automobilyje laukė draugo brolis. Atrodė, kad taip bus saugiau.

V.D. pasakojo, kad priešpriešiais ateinantys iš pažiūros vyresni jaunuoliai ėmė replikuoti: „Ko čia spoksai?! Ar skolingas?!" L.Puodžiulaitis atsakęs: „Ne!" Draugas nutylėjo. Jau prasilenkus, aniedu netikėtai puolė iš už nugaros. Vieno rankoje buvo peilis. V.D. pavyko pabėgti, o L.Puodžiulaitis, kaip manoma, buvo nutvertas už striukės.

„Tiek jaunimo, kiek susirinko į L.Puodžiulaičio laidotuves, Girkalnis dar nebuvo matęs", – pasakojo LŽ miestelio seniūnė Justina Šaulienė. Laidojant nužudytąjį, įtariamieji jau buvo sulaikyti. Maksimali bausmė, kurią Lietuvoje galima skirti nepilnamečiui – 10 metų nelaisvės. O.Vedegiui gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos. L.Puodžiulaičiui 20 metų būtų sukakę birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius