Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 08

Būsimoms mamytėms – praktiniai užsiėmimai

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras tęsia nemokamų paskaitų ciklą būsimoms mamytėms. Šią savaitę besilaukiančios kviečiamos išklausyti gydytojos gastroenterologės patarimų, kaip sveikai maitintis nėštumo metu. Kitą savaitę būsimos mamos laukiamos specialiose mankštelėse.
Kūdikio besilaukinti moteris
Kūdikio besilaukinti moteris / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Nėštumas

„Nėščiosios savo mitybai turi skirti ypatingą dėmesį. Neabejojama, kad netinkama mityba gali turėti įtakos nuovargiui, bendrai savijautai tiek nėštumo metu, tiek po gimdymo. Šiandien prekybos centrų lentynose apstu maisto produktų, kurių sudėtyje yra įvairių maisto priedų, kurie gali sąlygoti alergines reakcijas įsčiose nešiojamam vaikeliui, todėl nėščiosios turėtų labai kruopščiai rinktis tai, ką valgo, išsiaiškinti produktų kilmės aplinkybes. Juk maiste yra leidžiamos tokios medžiagos, kaip saldikliai, pesticidai, gliutomatas, randama antibiotikų pėdsakų. Neabejojama, kad tiek nėščiajai, tiek kūdikiui šios medžiagos gali būti kenksmingos“ , - pasakojo gydytoja gastroenterologė Birutė Čijunskienė.

Pirmosiose paskaitose dalyvavę būsimi tėveliai pildė specialias anketas. Susumavus jų rezultatus, paaiškėjo, kad daugiau nei pusei (56 proc.) apklaustų dalyvių trūksta informacijos apie nėštumo eigą, natūralų maitinimą (žindymą). Taip pat buvo pabrėžiama, kad trūksta žinių ir apie tinkamą mitybą bei vitaminų vartojimą nėštumo metu, būsimų mamų judėjimo svarbą.

„Būsimas mamas kviesime į specialias mankšteles. Fizinis aktyvumas gerai veikia ne tik mamą, bet ir vaikelį, todėl tikimės, kad išmoktus nesudėtingus, bet labai naudingus pratimus būsimos mamos galės sėkmingai atlikti namuose. Mankšta yra puiki priemonė nugaros skausmų profilaktikai, raumenų tonuso palaikymui. Pratimų dėka didėja bendras moters darbingumas, gerėja miegas. Be to, tai labai naudinga vaikeliui - vaisius gauna daugiau deguonies, gerėja jo medžiagų apykaita. Taip pat mankšta turi teigiamos įtakos teisingai vaisiaus padėčiai gimdoje“ , - teigė kinezeterapeutė Viktorija Mosejeva.

Kinezaterapeutė pabrėžė, kad mankštelės rekomenduojamos toms, kurių nėštumas – daugiau nei 12 savaičių. Kadangi nėštumas – individualus, prieš pradedant lankyti mankštas, būtina pasitarti su savo ginekologu, mat ne visoms nėščiosioms yra rekomenduojamas didesnis ar mažesnis fizinis krūvis.

Paskaita „Būsimiems tėveliams apie sveiką mityba“ organizuojama vasario 10 d. 16 val. Registracija nebūtina.

Specialios mankštelės bus rengiamos vasario 17 d. 16.30 val. Į mankštas būtina registruotis. Be to, reikia turėti žodinį ar rašytinį nėščiąją prižiūrinčio ginekologo sutikimą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius