Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 10

Buvęs europarlamentaras Š.Birutis gali siekti Seimo nario mandato

Buvęs europarlamentaras Šarūnas Birutis neatmeta galimybės kovoti dėl Seimo nario mandato Šilalės-Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje.
Šarūnas Birutis
Šarūnas Birutis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Jeigu Darbo partijos skyriai mane iškels, o partijos taryba pritars kandidatūrai, tai teks dalyvauti“, – pirmadienį BNS sakė Š.Birutis.

Jis sakė manąs, kad per penkerius metus Europos Parlamente (EP) jo įgyta patirtis praverstų ir Lietuvos Seime. „Teisininkų ir ekonomistų Seime, manau, nėra per daug“, – teigė jis.

Š.Birutis Europos Parlamento nariu buvo 2004–2009 metais.

Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys BNS patvirtino, kad partijoje svarstoma galimybė į laisvą Seimo nario vietą Šilalės-Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje kelti Š.Biručio kandidatūrą.

V.Gapšio teigimu, partijoje sudaryta darbo grupė, kuriai pavesta išnagrinėti „visus dalyvavimo rinkimuose pliusus ir minusus“. Galutinį žodį dėl kandidatų tars „darbiečių“ taryba.

Į kitą laisvą parlamentaro vietą Vilniaus-Šalčininkų rinkimų apygardoje „darbiečiai“ svarsto galimybę kelti Alinos Gorevajos kandidatūrą. Pernai per Seimo rinkimus šioje apygardoje kandidatavusi moteris liko antra, surinkusi 7,54 proc. rinkėjų balsų.

Lietuvos socialdemokratų partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija jau yra priėmusios sprendimus dėl savo kandidatų kėlimo minėtose rinkimų apygardose.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ į dvi laisvas Seimo narių vietas ketina kelti savo skyrių pirmininkų – Janinos Šimkuvienės ir Remigijaus Žemaitaičio – kandidatūras.

Socialdemokratai nutarė dalyvauti rinkimuose tik vienoje vienmandatėje apygardoje. Šilalės-Šilutės apygardoje, vietoj Europos Parlamento rinkimuose sėkmingai pasirodžiusio Zigmanto Balčyčio, jie kelia Valstybės tarnybos departamento vadovo Osvaldo Šarmavičiaus kandidatūrą.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija lapkritį vyksiančiuose Seimo rinkimuose vienmandatėje Vilniaus-Šalčininkų apygardoje kelia Šalčininkų rajono merą Leonardą Talmontą.

Dvi vietos parlamente atsilaisvino vienmandatėse Šilalės-Šilutės bei Vilniaus-Šalčininkų apygardose išrinktiems Seimo nariams Zigmantui Balčyčiui bei Valdemarui Tomaševskiui laimėjus Europos Parlamento rinkimuose.

Pakartotiniai Seimo rinkimai dviejose apygardose vyks lapkričio 15 dieną.

Kandidatų pareiškinių dokumentų įteikimas Vyriausiajai rinkimų komisijai pradedamas rugsėjo 11 d. ir baigiamas spalio 12 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius