Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 04 /12:43

Buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius su Liberalų sąjūdžiu dalyvaus Seimo rinkimuose, A.Kubilius šį žingsnį vertina palankiai

Buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Vitalijus Gailius ketina dalyvauti Seimo rinkimuose su valdančiuoju Liberalų sąjūdžiu vienmandatėje Pakruojo-Joniškio apygardoje, penktadienį pranešė partija ir pats kandidatas.
Vitalijus Gailius
Vitalijus Gailius / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

V.Gailius, kurio atleidimas vasario mėnesį sukėlė politinę krizę šalyje, yra kilęs iš Joniškio, karjeros pradžioje yra dirbęs Joniškio rajono policijoje.

Per teismą į FNTT vadovo pareigas siekiantis grįžti V.Gailius teigė, kad kandidatuoti į parlamentą jį paskatino žmonių parama, o politikoje jis siektų permainų viešojo saugumo srityje.

„Žmonių pasitikėjimas, kurį jie išreiškė po mano neteisėto atleidimo, ir ypač kraštiečių, kurie mane palaiko ir palaikė, pasitikėjimas buvo pagrindinis akstinas, kad pateisinčiau jų lūkesčius“, – BNS penktadienį sakė V.Gailius.

„Žmonių pasitikėjimas, kurį jie išreiškė po mano neteisėto atleidimo, ir ypač kraštiečių, kurie mane palaiko ir palaikė, pasitikėjimas buvo pagrindinis akstinas, kad pateisinčiau jų lūkesčius“, – BNS penktadienį sakė V.Gailius.

„Esu vienintelės srities specialistas – tai viešojo saugumo sritis. Čia ir siekčiau daugiausia permainų“, – teigė jis.

Komentuodamas pasirinkimą eiti kartu su Liberalų sąjūdžiu, V.Gailius sakė, kad jam imponuoja „šios politinės jėgos veržlumas, požiūris į valstybės valdymą, teisinius dalykus“.

„Manau, jog su šia komanda galėčiau realizuoti savo idėjas“, – pranešime spaudai cituojamas V.Gailius.

Nepartinio V.Gailiaus ir kitų Liberalų sąjūdžio kandidatų dalyvavimą Seimo rinkimuose šeštadienį tvirtins Kaune posėdžiausianti Liberalų sąjūdžio taryba.

Partijos vadovas Eligijus Masiulis sakė, kad V.Gailius daug nusipelnė Lietuvai dirbdamas teisėsaugoje, o valstybė negali prarasti tokių profesionalų.

„V.Gailius daug nusipelnė Lietuvai dirbdamas teisėsaugos institucijose. Mes manome, kad valstybė negali prarasti pačios išugdytų profesionalų, todėl V.Gailius turėtų tęsti savo darbus“, – sakė E. Masiulis.

Anot E.Masiulio, daug patirties teisėsaugoje turintis V.Gailius būtų naudingas tiek įstatymų leidyboje, tiek vykdomojoje valdžioje kontroliuojant nusikalstamumą ir korupciją.

Seimo rinkimai vyks spalio mėnesį.

Tuometinis vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis V.Gailių iš FNTT vadovo pareigų atleido vasario 15 dieną. Dėl šio sprendimo konservatorių kritikos sulaukęs R. Palaitis vėliau pats pasitraukė iš pareigų.

A.Kubilius mano, kad V.Gailiaus atėjimas į Seimą būtų didelis pliusas

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius penktadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė, kad V.Gailiaus atėjimas į politiką Lietuvai būtų naudingas.

„V.Gailius tikrai yra profesionalus žmogus, jo apsisprendimas dalyvauti politikoje man nekelia kokio nors nusistebėjimo, ir tikrai aukštos kvalifikacijos profesionalo atėjimas į būsimąjį Seimą yra didelis pliusas“, – žurnalistams penktadienį sakė A.Kubilius.

Paklaustas, ar Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai neviliojo V.Gailiaus į savo partijos kandidatų sąrašą, A.Kubilius atsakė: „Mes tikrai neviliojame, žmonės patys ateina ir apsisprendžia, ar jie nori dalyvauti rinkimuose, ar ne.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius