Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 21

Buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas dirbs premjero Andriaus Kubiliaus komandoje

Premjeras Andrius Kubilius pakvietė į savo komandą buvusį Kauno merą Andrių Kupčinską, rašo dienraštis „Kauno diena“.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Esu linkęs priimti šį pasiūlymą“, – neslėpė Kauno konservatorių lyderis A.Kupčinskas.

Jis kol kas negalėjo įvardyti, kaip vadinsis pareigos, kurias jis užims. Pasiteiravus, ar buvęs Kauno meras taps Vyriausybės vadovo patarėju, A.Kupčinskas nebuvo tvirtas. „Greičiausiai“, – svarstė politikas.

Anot A.Kupčinsko, karjeros detalės su A.Kubiliumi dar neaptartos. Smulkmenas jis ketina aiškintis birželį. „Sutarėme apie tai pasikalbėti birželį. Dabar turiu visokių šeimos atostogų planų. Skubėti nėra kur“, – sakė buvęs Kauno vadovas.

Miesto tarybos nario mandatą turintis A.Kupčinskas džiaugiasi, kad ir toliau galės atstovauti rinkėjams Kauno taryboje, mat pagal Vietos savivaldos įstatymą jo pareigos Vyriausybėje bus suderinamos su vietos savivaldos politiko veikla. Viešai buvo pasigirdę kalbų, kad mero postą praradęs A.Kupčinskas galėtų tapti viceministru vienoje iš konservatorių vadovaujamų ministerijų. Tuomet jam tektų atsisakyti Kauno tarybos nario mandato.

A.Kupčinskas su Kaunu sieja būsimos karjeros viltis, mat A.Kubiliui jis greičiausiai patarinės Kauno regiono ir vietos savivaldos klausimais, teigia dienraštis. Paklaustas, ar užims Kauno regiono klausimais ministrą pirmininką dabar konsultuojančios Onos Balžekienės vietą, A.Kupčinskas prasitarė, kad Vyriausybė rengia pertvarką, po kurios Kauno regiono plėtros tarybai vadovaujanti O.Balžekienė taps valstybės tarnautoja, o A.Kupčinskas – politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoju.

A.Kupčinskas viliasi, kad jo darbo kabinetas bus Kaune. „Jeigu reikės posėdžiauti, teks važiuoti ir į Vilnių, bet kraustytis į sostinę nežadu“, – nusiteikęs politikas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius