Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 03

Buvęs Kauno meras Arvydas Garbaravičius teisiamas už šmeižtą

Kauno tarybos nariui, prieš keletą mėnesių Liberalų ir centro sąjungą į Socialdemokratų partiją pakeitusiam Arvydui Garbaravičiui tenka matuotis kaltinamojo kėdę. Kauno apylinkės teisme jam pradedama byla dėl šmeižto.
Arvydas Garbaravičius
Arvydas Garbaravičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Garbaravičius kaltinamas sąmoningai melagingos informacijos skleidimu apie Kauno verslininką Kęstutį Petraitį, kuris įvardijo Garbaravičių šeimos šešėlinius pinigų srautus ir galimus korupcinius nusikaltimus.

A.Garbaravičius kaltinamas sąmoningai melagingos informacijos skleidimu apie Kauno verslininką Kęstutį Petraitį, kuris viešai įvardijo Garbaravičių šeimos šešėlinius pinigų srautus ir galimus korupcinius nusikaltimus. Dėl K.Petraičio pateiktos informacijos šiuo metu pradėti keli ikiteisminiai tyrimai.

A.Garbaravičius bendraudamas su žurnalistais K.Petraitį pavadino savo kailį gelbėjančiu vagimi. Kauno politikas tikino, kad taip verslininkas bando išsisukti nuo baudžiamosios atsakomybės ir jam kerštauja.

Garbaravičių šeimos ir K.Petraičio konfliktas įsižiebė dėl skolų išieškojimo bendrovės „Creditum“. Finansinėmis machinacijomis apkaltintas K.Petraitis teisėsaugos institucijoms ir žurnalistams atvirai išklojo šešėlines pinigų judėjimo schemas, buvusio Kauno mero A.Garbaravičiaus įtaką gaunant pelningus užsakymus ir net prabilo apie Valstybės saugumo departamento pareigūno papirkimą.

Kęstutis Petraitis
Kęstutis Petraitis

Dėl įtarimų korupcija gaunant „Kauno energijos“ užsakymus, finansinių nusikaltimų bendrovėje „Creditum“ ir valstybės pareigūno papirkimo šiuo metu vyksta atskiri tyrimai.

Pernai pats K.Petraitis buvo apkaltintas melo skleidimu. Teisme savo garbę bandė ginti A.Garbaravičiaus sūnėnas Jonas Garbaravičius, tačiau nei karto taip ir nepasirodęs teisme galiausiai jis pretenzijas atsiėmė.

Pirmadienį Kauno apylinkės teismo teisėja Tatjana Butkienė konstatavo, kad taikinamųjų posėdžių metu šalims susitarti nepavyko, todėl vasario 13 dieną Kauno apylinkės teisme įvyks pirmasis baudžiamosios bylos nagrinėjimo posėdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius