Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 09

Buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras R.Dagys supainiojo interesus atsilygindamas rėmėjams

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė, kad buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys supainiojo viešus ir privačius interesus atsilygindamas savo rėmėjams – bendrovei „Elektros zona“.
Rimantas Jonas Dagys
Rimantas Dagys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Dagys, pasirašydamas įsakymą dėl Europos Sąjungos (ES) paramos skyrimo bendrovei, kuri jam suteikė finansinę paramą savarankiškai kandidatuojant į Seimą, nevykdė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog yra interesų konfliktas, pranešė VTEK.

Buvęs ministras taip pat pažeidė minėtą įstatymą nedeklaravęs galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, galėjusio kilti ir kilusio jam dalyvaujant klausimų, susijusių su „Elektros zona“, sprendimo procedūrose.

Balandžio pabaigoje socialinės apsaugos ir darbo ministras išleido įsakymą, kuriuo bendrovė gavo 252,8 tūkst. litų Europos Sąjungos paramos, skirtos 2007–2013 metams.Birželį VTEK pranešė, jog pradėti tyrimą dėl galimo viešųjų ir privačių interesų supainiojimo paskatino birželio pradžioje žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija.

Tuomet buvo paskelbta, kad R.Dagys skyrė Europos Sąjungos paramą Kauno bendrovei „Elektros zona“, kuri suteikė ministrui, kaip savarankiškam kandidatui Seimo rinkimuose, finansavimą politinei kampanijai.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas“, į Kauno Šilainių vienmandatėje apygardoje kandidatavusio ir nugalėjusio konservatoriaus R.Dagio rinkimų kasą Kaune įsikūrusi bendrovė „Elektros zona“ pervedė 16 tūkst. litų.

Balandžio pabaigoje socialinės apsaugos ir darbo ministras išleido įsakymą, kuriuo bendrovė gavo 252,8 tūkst. litų Europos Sąjungos paramos, skirtos 2007–2013 metams.

„Elektros zona“ gautus pinigus leis pagal Europos paramos programą „Žmogiškųjų išteklių plėtra“.

Ministro palaiminta bendrovė, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei paramos fondas Europos socialinio fondo agentūra birželio pradžioje pasirašė pinigų skyrimo sutartį.

Trumpame galutinai palaiminto projekto aprašyme skelbiama, kad ministerijos skirta parama leis bendrovei „užtikrinti konkurencingumą, prisitaikyti prie darbo rinkos pokyčių“, o jos darbuotojai dar labiau pakels savo kvalifikaciją ir kompetenciją.

Konservatorius neslėpė nuostabos dėl tokio sprendimo – jis tvirtino negalėjęs nepasirašyti VTEK užkliuvusio įsakymo eidamas ministro pareigas, anot jo, priešingai elgtis būtų reiškę nesilaikyti Vyriausybės įstatymo ir administravimo taisyklių.

Tuo pačiu R.Dagys tikino, jog jokių sprendimų, kuriais jį parėmusiai bendrovei teko pinigai, jis nepriėmęs, tai esą buvę dar praėjusios Vyriausybės valioje.

„Visi tie projektai buvo vykdomi dar praėjusios Vyriausybės, aš tik patvirtinau programą. Aš privalėjau pasirašyti įsakymą, kaip mane įpareigojo Vyriausybės įstatymas, negalėjau nepasirašyti ar išmesti tą vieną iš šimto projektų“, – BNS sakė R.Dagys.

Jis patvirtino, jog jam nepalankų VTEK sprendimą skųs teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius