-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

Buvusį žydų ligoninės pastatą norima kuo skubiau parduoti

Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos pakeitė savo sprendimą dėl buvusios žydų ligoninės pastato privatizavimo. Kauno miesto savivaldybė gavo raštą, kuriame teigiama, kad yra keičiamas Kauno apskrities viršininko įsakymas dėl A.Jakšto g. 5 (buvusios žydų ligoninės pastatas) privatizavimo. Žemė, esanti po pastatu, yra paveldo zonoje, todėl jos parduoti nebus galima, o tik nuomoti.
Lietuvos Aukščiausiajam Teismui priėmus galutinį nuosprendį, Senamiestyje esantis buvusios ligoninės pastatas bus įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą.
Buvęs žydų ligoninės pastatas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Antradienį rinksis Kauno miesto savivaldybės privatizavimo komisija, kuri nuspręs, ar buvusį žydų ligoninės pastatą leisti privatizuoti. Ši procedūra yra privaloma, mes teisiškai turime atlikti visus reikiamus žingsnius. Be to, privatizuoti bus teikiamas tik pastatas, o žemė bus nuomojama. Kokiomis sąlygomis – spręs komisija“, – sakė Turto valdymo departamento direktorė Virginija Žuromskaitė.

Privatizavimo komisijos pirmininas Jonas Koryzna tikisi, kad atsiras investuotojų, kurie imsis sutvarkyti šį pastatą. „Dabar jis nepuošia miesto. Sunku prognozuoti, kiek galėtų kainuoti šis pastatas. Jį įvertins nepriklausomi turto vertintojai“, – teigė J.Koryzna.

Buvusio žydų ligoninės pastato likimas jau sprendžiamas daugiau nei dešimtmetį. Ilgus metus vyko teisminiai ginčai, kam turėtų atitikti ligoninė, kuriai žydų bendruomenei. Teismui priėmus galutinį sprendimą, palankų Kauno miesto savivaldybei, ši ilgai negalėjo imtis jokių veiksmų dėl privatizavimo, nes Vyriausybė delsė šį pastatą įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą.

Kauno valdžia nuolat skubino valstybės institucijas, nes pastatas yra avarinės būklės, kuris kelia didelių pavojų miestiečiams, miesto svečiams. Visi buvusio žydų ligoninės pastato langai išdaužyti, vidus nuniokotas, per kiaurą stogą bėga vanduo, skeldėja sienos ir perdengimai. Be to, pastatas yra centrinėje miesto dalyje, todėl darko miesto vaizdą, gadina jo įvaizdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius