Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 27

Čekijoje apvirto autobusas su lietuviais, 7 keleiviai sužeisti (papildyta 18.28 val.)

Netoli Čekijos sostinės Prahos penktadienio rytą apvirto autobusas, kuriuo važiavo lietuviai.

Kaip praneša l.rytas.lt, pirminiais duomenimis, trys žmonės sužeisti sunkiai, keturi patyrė lengvų traumų.

Autobuse, kuris vyko į Briuselį,  buvo apie 50 keleivių. Ekskursiją organizavo europarlamentaras Arūnas Degutis. 

Papildyta 12.44 val.: Čekijos žiniasklaida praneša, kad per autobuso avariją du keleiviai patyrė sunkių sužalojimų. Į avarijos vietą buvo pasiųsti ne tik ugniagesiai gelbėtojai su policija ir medikais, bet ir gelbėjimo sraigtasparnis.

Agentūra BNS informuoja, kad į ligoninę išvyko Lietuvos ambasados darbuotojai, kurie tikslina sužeistųjų duomenis.

Nuotraukas iš įvykio vietos galite pažiūrėti čia.

Papildyta 13.48 val.: Autobusas priklauso Kaune įsikūrusiai įmonei „Linetera“, tačiau jiems paskambinus daugiau informacijos apie avariją gauti nepavyko: „Įvykis įvyko neseniai, tai daugiau ko nors komentuoti negalime. Pirminėmis žiniomis, incidentas įvyko dėl vėjo“.

Papildyta 18.28 val. Per avariją netoli Čekijos sostinės Prahos nukentėję autobuso keliai iš Lietuvos penktadienį popiet buvo apžiūrėti medikų ir išleisti iš ligoninės, praneša BNS.

Lietuvos ambasados Čekijoje trečiasis sekretorius Vytas Babravičius BNS informavo, tik vienas keleivis liko gydymo įstaigoje iki rytojaus, jam atliekami tyrimai.

„Iš įvykio vietos į ligoninę buvo nuvežti septyni žmonės, dar aštuoni patys paprašė medikų juos apžiūrėti. Dauguma jų jau paleisti. Rytoj jie ketina tęsti kelionę“, – sakė diplomatas.

Pats keliautojus iš Lietuvos ligoninėse aplankęs V.Babravičius teigė, kad daugiausia žmonės patyrė sumušimų, nubrozdinimų. Vienai moteriai lūžo ranka, ji planuoja grįžti į Lietuvą. „Rimtų sužeidimų tikrai nėra“, – užtikrino ambasados darbuotojas.

Kol kas tiksliai nežinoma, kodėl įvyko avarija. Anot V.Babravičiaus, eismo įvykio priežastis aiškinasi Čekijos policija. Jie apklausė keleivius, vairuotoją.

„Kiek pasakojo nukentėjusieji, autobusas važiavo labai siauru keliu, buvo nuolydis, autobusas nuvažiavo į šalikelę ir apvirto“, – sakė diplomatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius