Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 05

Čempionatas bedarbiams didelių vilčių neteikia

Artėjantis Europos vyrų krepšinio čempionatas bedarbių gretų beveik nepraretins: dauguma uostamiesčio aptarnavimo paslaugas teikiančių kompanijų ketina verstis su esamais darbuotojais.
Klaipėdos kavinėms per čempionatą daugiau darbuotojų nereikės.
Klaipėdos kavinėms per čempionatą daugiau darbuotojų nereikės. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Rugpjūčio pabaigoje prasidėsiantis čempionatas, kurio rungtynės vyks ir Klaipėdoje, labiausiai džiugina viešbučių savininkus, nes beveik visi kambariai jau seniai rezervuoti. Tačiau smarkiai išaugsiantis svečių skaičius mieste atsiraitoti rankoves ir pasitelkti papildomas pajėgas verčia ne visas įstaigas.

Uostamiesčio viešbučių atstovai tikino, kad įdarbinti papildomai darbuotojų toms savaitėms, kol vyks krepšinio varžybos, neprireiks. Esą viešbučiai ir be papildomų darbuotojų pajėgūs susitvarkyti su dideliu srautu.

Senamiesčio kavinukių šeimininkai taip pat neketina įdarbinti daugiau žmonių. Dirbs tie patys darbuotojai, tik jų darbo grafikas bus pakoreguotas.

Apie papildomas pajėgas galvoja tik stambiųjų restoranų tinklų atstovai. Bendrovė „Čilija“ tikino, kad svarstoma priimti daugiau personalo, bet neskelbia jokių skaičių.

Reikėtų aikštelės

Klaipėdos „Švyturio“ arenos kaimynystėje įsikūrusio prekybos centro „Rimi“ atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė juokavo, kad dabar labiau reikėtų erdvesnės aikštelės automobiliams. Į renginius suvažiuojantys žiūrovai užgrūda ir prekybos centro „Arena“ aikštelę.

Kaip pasakojo pašnekovė, „Smokie“ koncertas ir pirmosios kontrolinės krepšinio varžybos tapo savotišku indikatoriumi ir parduotuvei. „Ruošiamės, repetuojamės ir mes. Prailginome parduotuvės darbo laiką iki 24 val. prieš renginį ir po jo dirba visos kasos, iš darbuotojų nuomos kompanijos samdomės papildomai darbuotojų“, – teigė R.Stanaitytė-Česnulienė.

Pasikeitimams ruošiasi ir prekybos tinklas „Maxima“. Kaip „15min“ sakė  atstovė spaudai Olga Malaškevičienė, kaip tik dabar yra analizuojama, ar į kai kurias parduotuves reikės priimti daugiau darbuotojų.

Bedarbių gretas didino absolventai

Klaipėdos teritorinės darbo biržos duomenimis, liepą kreipėsi žymiai daugiau – net 25 proc. – naujų bedarbių nei birželį.

Tokį augimą lėmė absolventai. Per liepą užregistruoti 942 absolventai, o ankstesniais mėnesiais vidutiniškai per mėnesį registruodavosi apie 110 absolventų. Jaunimas iki 25 metų tarp bedarbiais tapusių asmenų sudarė 44 proc., absolventai – 30 proc.

Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje liepą registruoti 22,4 tūkst. bedarbių – 1,2 proc. mažiau nei prieš mėnesį.

Nedarbas Klaipėdos apskrityje siekė 9,5 proc. - 0,1 proc. punkto mažiau nei liepos 1 d. Didžiausias nedarbas Klaipėdos apskrityje fiksuojamas Šilutės (12,7 proc.) ir Skuodo rajonuose (12,7 proc.), o mažiausias – Neringoje (2,8 proc.). Klaipėdos mieste nedarbas siekia 9,1 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius