Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 24

Chondroitino, gliukozamino maisto papilduose – dvigubai mažesni medžiagų kiekiai nei nurodyta

„Jamieson Arthrivim gliukozaminas, chondroitinas, MSM ir hialurono rūgštis“, „Versan“, „Gliukozaminas“, „LiveWell Joint complex“, „Gliukozaminas, chondroitinas ir MSM“ papilduose esantis maistinių medžiagų kiekis skiriasi nuo to, kokį deklaruoja gamintojas, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Tabletės ir kapsulės
Tabletės ir kapsulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maisto papildų „Jamieson Arthrivim gliukozaminas, chondroitinas, MSM ir hialurono rūgštis“ mėginyje nustatytas chondroitino sulfato kiekis – 92,6 mg pakelyje. O gamintojas produkto etiketėje nurodo, kad šios medžiagos kiekis pakelyje – 1000 mg. Chondroitino sulfatas — pagrindinis kremzlinio audinio struktūrinis komponentas, kuris įeina į sąnarinio skysčio, sutepančio ir maitinančio sąnarį, sudėtį.

VMVT nuotr./Maisto papildai
VMVT nuotr./Maisto papildai

Tyrimai parodė, kad šios medžiagos yra beveik dvigubai mažiau nei nurodo gamintojas ir papilduose „Gliukozaminas, chondroitinas ir MSM“. Mėginyje nustatytas chondroitino sulfato kiekis – 375 mg/3 tabletėse, gamintojo deklaruojamas – 600 mg/3 tabletėse.

Maisto papilduose „Gliukozaminas“ gliukozamino sulfato – tik 73,2 mg, nors gamintojas nurodo 1 500 mg.

Chondroitino sulfato kiekis neatitiko gamintojo deklaruojamo ir maisto papildų „LiveWell Joint complex“ mėginyje. Nustatytas chondroitino sulfato kiekis – 131,7 mg/3 kapsulėse, gamintojo deklaruojamas – 185 mg/3 kapsulėse.

Specialios medicininės paskirties maisto produktų „Versan“ tirtame mėginyje chondroitino sulfato kiekis – 110,4 mg/2 tabletėse, o gamintojas nurodo, kad ne mažiau nei 200 mg/2 tabletėse.

Dar vieno pavadinimo maisto papilduose „Gliukozaminas“ yra gerokai mažiau gliukozamino sulfato. Šios medžiagos, kuri yra proteoglikanų, reikalingų sąnarių kremzlės gamybai, sintezės komponentas, papildų „Gliukozaminas“ maišelyje nustatyta tik 73,2 mg, nors gamintojas nurodo 1 500 mg.

VMVT nuotr./Maisto papildai
VMVT nuotr./Maisto papildai

Šiuo metu VMVT tęsia tyrimą, aiškinamasi, kodėl šiuose papilduose vienos pagrindinių maistinės medžiagos yra gerokai mažiau nei nurodo gamintojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius