Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 12

„COWI Lietuva“: įtarimai dėl neatliktų projektavimo darbų nepagrįsti

Inžinerinė konsultacinė bendrovė „COWI Lietuva“ paneigia žiniasklaidoje pasirodžiusią įmonę kompromituojančią informaciją dėl Kauno miesto savivaldybės administracijos užsakymu vykdomos sutarties „Taikos ir Pramonės prospektų. sankryžos rekonstravimo ir viaduko naujos statybos techninio projekto parengimas ir statinio projekto vykdymo priežiūra“.
Kauno apygardos teismas
Kauno apygardos teismas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Kyšis Korupcija

2008 metais Kauno savivaldybė pasirašė 2,36mln. Lt vertės trišalę sutartį su COWI antrine įmone AB „Miestprojektas“ ir UAB „Tiltų ekspertų centras“. Sutartyje numatyta atlikti Taikos ir Pramonės prospektų sankryžos rekonstravimo ir naujo viaduko statybos techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros darbus. Konkursas laimėtas viešojo pirkimo būdu pagal mažiausią pasiūlytą kainą.

Šią savaitę žiniasklaidoje pasirodė Kauno apygardos prokuratūros išplatintas pranešimas, kuriame nurodoma, kad projektavimo darbai apskritai nebuvo atlikti.

Bendrovė „COWI Lietuva“ tokią informaciją neigia. Pasak jų, tai, kad darbai buvo atlikti įrodo dokumentai, perduoti Kauno miesto savivaldybei ir Kauno apygardos prokuratūrai.

Bendrovės išplatintame pranešime taip pat nurodoma, kad 2008 metais jungtinės veiklos partnerių ir subrangovų jėgomis buvo parengta žiedinės sankryžos toponuotrauka ir atlikta dalis projektavimo darbų: parengta techninio projekto bendroji dalis, viaduko konstrukcijos, inžineriniai skaičiavimai. Atlikus šiuos darbus paaiškėjo, kad projektavimo užduotyje nurodytas statinys – viadukas virš Pramonės prospekto – nėra tinkamas sprendimas, nes šis statinys netelpa į detaliajame plane nustatytas sklypo ribas.

Todėl 2008 metų liepos 4 dieną Kauno miesto savivaldybės posėdyje AB „Miestprojektas“ ir UAB „Tiltų ekspertų“ centras pasiūlė tris alternatyvius sankryžos sprendimo variantus, o liepos 9-ąją pateikė estakados, iškasos ir tunelio variantų preliminarių kainų, privalumų ir trūkumų palyginimą. Laukiant Kauno miesto savivaldybės administracijos apsisprendimo dėl tolimesnio sankryžos projektavimo, AB „Miestprojektas“ iniciatyva projektavimo darbai buvo sustabdyti.

„COWI Lietuva“ teigimu, Kauno miesto savivaldybės administracija iki šiol nėra nutraukusi šios projektavimo darbų sutarties ir nei raštu, nei žodžiu nėra pareiškusi jokių pretenzijų bendrovei dėl atliktų darbų apimties ir jų kokybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius