Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 10

D.A.Barakauskas dėl girto policininko sukeltos mirtinos avarijos kaltės neprisiims

Vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas sako neketinantis trauktis iš pareigų po to, kai girtas policijos pareigūnas pėsčiųjų perėjoje partrenkė tris žmones ir du jų žuvo.
Dailis Alfonsas Barakauskas
Dailis Alfonsas Barakauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Iš viso mano pavaldume yra apie 17 departamentų bei šešios tarnybos, tai yra 23,5 tūkstančio pareigūnų, ir jei būtų taikomi tokie principai ir kiekvienu atveju būtų uždavinėjamas klausimas, ministras negali būti vienu metu šalia 23 tūkstančių pareigūnų. Ne, aš trauktis nežadu, tai yra, manau, nekorektiškas klausimas“, – BNS paklaustas, ar neketina atsistatydinti, sakė ministras.

Visų pirma, noriu atsiprašyti visų artimųjų. Tai įvyko ne tarnybos, o atostogų metu, bet tai visiškai nepateisina situacijos, kuri pasitaiko tarp pareigūnų.

Ministras pažymėjo, kad atsakomybę prisiėmė tiesioginis avariją sukėlusio pareigūno viršininkas – atsistatydino Panevėžio miesto policijos komisariato viršininkas Vidas Sabonis. Jis liks dirbti policijos sistemoje, tik kitose pareigose, per spaudos konferenciją trečiadienį pranešė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis. Atsistatydinti tiesioginius avariją sukėlusio pareigūno vadovus trečiadienį paragino ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ministras komentuodamas situaciją taip pat pažymėjo, jog policijoje negailestingai žiūrima į neblaivius pareigūnus, nepriklausomai nuo jų rango, ir priminė istoriją, kai iš pareigų atleistas buvo neblaivus prie vairo sustabdytas Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.

„Visų pirma, noriu atsiprašyti visų artimųjų. Tai įvyko ne tarnybos, atostogų metu, bet tai visiškai nepateisina situacijos, kuri pasitaiko tarp pareigūnų. Mes labai griežtai reaguojam, mes iš viso 44 asmenis pašalinom iš policijos už drausmės pažeidimus, kurio didžioji dalis sudaro, kai vairavo neblaivūs, nepriklausomai nuo rango“, – sakė D.A.Barakauskas.

Antradienio vakarą Panevėžyje girtas policijos pareigūnas mirtinai sužalojo moterį ir vyrą, vienas vyras sužeistas. Nelaimė įvyko apie 20 val. 48 min. Panevėžyje, Nemuno gatvėje, pranešė Policijos departamentas.

Automobilis partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusius tris pėsčiuosius. Per eismo įvykį žuvo moteris bei nukentėjo du vyrai, iš kurių vieno gyvybė užgeso ligoninėje.

Nustatyta, kad automobilį vairavo ir eismo įvykį savo atostogų metu sukėlė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas V.S., gimęs 1968 metais. Taip pat paaiškėjo, kad vairuotojas automobilį vairavo būdamas neblaivus – jam nustatytas 1,42 promilės girtumas.

Tyrėjas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Anksčiau dėl girtų policijos pareigūnų sukeltų mirtinų avarijų iš pareigų yra atsistatydinę ir policijos generaliniai komisarai, ir tų pareigūnų teisioginiai vadovai. 2007 metais po policininko sukeltos avarijos, kuri nusinešė trijų vaikų gyvybes, atsistatydino tuometinis vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius