Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 18

D.Gaižauskas: NSGK nariai planuoja vykti į Baltarusiją, situacija Lietuvai negrėsminga

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai planuoja vykti į Baltarusiją stebėti ten vykstančių procesų, situacija kaimyninėje šalyje Lietuvos saugumui pavojaus nekelia, sako NSGK pirmininkas, „valstietis“ Dainius Gaižauskas.
Dainius Gaižauskas
Dainius Gaižauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Komitetas taip pat sudaro darbo grupę, kuri, vėliau suderinus su Užsienio reikalų ministerija, su kitų komitetų nariais, apsispręstų vykti į Baltarusiją stebėti įvykių. Jį sudaro trys opozicijos, trys pozicijos nariai“, – antradienį po NSGK posėdžio žurnalistams Seime sakė D.Gaižauskas.

Šiai grupei vadovaus „socialdarbietis“ Gediminas Kirkilas, iš NSGK į ją užsirašė opozicijos atstovai konservatoriai Arvydas Anušauskas ir Laurynas Kasčiūnas bei socialdemokratė Dovilė Šakalienė, iš valdančiųjų – D.Gaižauskas ir jo frakcijos kolegos Jonas Jarutis bei Arūnas Gumuliauskas.

Pasak D.Gaižausko, kol kas anksti kalbėti apie konkrečią darbotvarkę ar tai, kada galėtų būti vykstama į Baltarusiją.

VIDEO: D.Gaižauskas: Lukašenka nebevaldo situacijos Baltarusijoje

„Kol kas labai anksti apie tai kalbėti – turėtume susėsti trijų komitetų nariai ir apsispręsti dėl tos mūsų darbotvarkės, planą, ką mes numatytume daryti, nes iš tiesų kliūčių irgi yra nemažai, nes Baltarusija gali ir neįsileisti, vėliau saviizoliacijos klausimas, ir taip toliau“, – sakė komiteto pirmininkas.

„Darbo programoje turėtų būti daug klausimų: ir susitikimai, ir stebėjimai, darbo grupės. Tikrai darbo baras pakankamai platus“, – sakė jis.

Antradienį NSGK apie padėtį Baltarusijoje išklausė karinės žvalgybos ir Valstybės saugumo departamento informaciją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Reaguoja į padėtį Baltarusijoje: šaukiama Europos Vadovų Taryba, sankcijų sąrašas jau rengiamas

D.Gaižausko teigimu, įvykiai Baltarusijoje, taip pat ir karinės pratybos, grėsmės Lietuvos saugumui nekelia.

„Dėl karinių pratybų, kurios yra numatytos ir vyksta tik Baltarusijoje, tikrai kol kas mes jokių grėsmių nematome, tačiau stebime situaciją labai akylai“, – sakė jis.

Iniciatyvai siųsti parlamentarų delegaciją į Minską penktadienį pritarė ir Užsienio reikalų komitetas, vizito programa bus derinama su Užsienio reikalų ministerija.

Opozicinių konservatorių atstovas Žygimantas Pavilionis svarsto, jog vykti galėtų būti bandoma jau kitą savaitę, nors teigia, kad yra signalų, kad parlamentarų gali būti nenorima įsileisti.

Pirmadienį Baltarusija netoli Lietuvos sienos pradėjo neplanines pratybas. Kad jos nekelia grėsmės pirmadienį sakė ir krašto apsaugos ministras Raimunas Karoblis.

Baltarusijoje nuo praėjusios savaitės pradžios tęsiasi masiniai protestai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius