Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 07

D.Grybauskaitė: IAE uždarymui deramai nepasiruošta dėl politinių interesų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymui Lietuva pasiruošė blogai. Jos nuomone, pasiruošimas galėjo būti stabdomas ir politikų.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manyčiau, kad buvo labai daug interesų, kad pasiruošimas nevyktų, nes buvo monopolizuota rinka, kuri maitino ir politinį elitą“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentė pasidžiaugė, kad nepaisant to, jog IAE uždarymui nebuvo deramai pasiruošta, Lietuva sausį pradėjo kurti energetikos rinką, kur vartotojai „turėtų pasirinkimą, ir kad kainos būtų rinkos, o ne monopolistinės, kaip buvo per visus 20 metų“.

IAE uždarymas taip pat leis ir spaus mus vystyti alternatyvią energetiką, – sakė D.Grybauskaitė.„Tai labai gerai, nes latviai ir estai tokią rinką jau seniai turi. Lietuva yra paskutinė Baltijos regione, bet geriau vėliau negu niekad. (IAE) uždarymas taip pat leis ir spaus mus vystyti alternatyvią energetiką“, – pridūrė Lietuvos prezidentė.

Ji pakartojo, kad Lietuva turės prašyti papildomo Europos Sąjungos finansavimo IAE uždarymui. „Taip, iš tiesų, manau, kad Lietuvai būtinai reikės toliau aktyviai kovoti, kad uždarymo procesui būtų skirtos papildomos lėšos, ypač naujoje finansinėje perspektyvoje. Derybos prasidės jau 2011 metais, Lietuva turi iki to laiko būti pasiruošusi konkrečius projektus, kuriuos reikės papildomai finansuoti iš EK ir ES lėšų“, – sakė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius