Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 14

Prezidentė: Lietuva privalo atlikti namų darbus, kad būtų sklandžiai pereita prie skaitmeninės televizijos

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Lietuvoje viešinčią Europos Komisijos vicepirmininkę, Komisijoje atsakingą už skaitmeninių technologijų plėtrą Europoje Neelie Kroes.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Su Europos Komisijos nare šalies vadovė aptarė skaitmeninių technologijų raidą Lietuvoje ir Europos Sąjungoje, ES skaitmeninę dienotvarkę, Lietuvos pažangą įgyvendinant audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvą.

 „Vėluodami į nacionalinę teisę perkelti Europos Sąjungos audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvą stabdome skaitmeninių technologijų įdiegimą Lietuvoje. O tai reiškia, kad šalies gyventojai negalės matyti kai kurių televizijos programų. Lietuva privalo atlikti savo namų darbus, kad būtų sklandžiai pereita prie skaitmeninės televizijos", – pabrėžė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuva ir kitos vienuolika ES valstybių pavėlavo suderinti savo teisinę sistema su ES audiovizualinių paslaugų direktyva iki 2009 metų pabaigos.

 ES audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyva nustato naujas ES transliavimo taisykles, sumažina reguliavimą, sudaro vienodas sąlygas teikti tarpvalstybines televizijos ir radijo paslaugas ir užtikrina geresnę teisinę Europos televizijos žiūrovų apsaugą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius