Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 01

D.Grybauskaitė: pretenzijos didinti gynybos finansavimą yra nekorektiškos

Sumažinus socialines išmokas, pretenzijos didinti kokios nors srities finansavimą yra nekorektiškos, trečiadienį sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė, komentuodama prašymus didinti valstybės išlaidas gynybai.
Dalia Grybauskaitė pirmą kartą oficialiu vizitu lankėsi Klaipėdoje.
Dalia Grybauskaitė / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Jeigu nesugebame vykdyti savo įsipareigojimų, nesugebame mokėti žmonėms visų socialinių pašalpų, užšaldėme arba sumažinome pensijas ir žadame vėl pradėti mokėti tik nuo 2014 metų, tuomet jokios pretenzijos jokios srities didinti finansavimą yra nekorektiškos“, – žurnalistams Šiauliuose sakė prezidentė.

Taip ji komentavo krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės pareiškimą, kad nedidindama gynybos finansavimo Lietuva bus labai silpna grandis NATO struktūroje.

„Labai norėčiau aiškiai pasakyti: jeigu ir Vyriausybė, ir valdantieji sako, kad pensijų negalime kompensuoti, dar išlaikome sumažintus atlyginimus visiems, tai atsakymas aiškus – krizė dar. O tai reiškia, kad negali būti privilegijuotesnių už privilegijuotus“, – sakė prezidentė.

NATO valstybės narės yra įsipareigojusios siekti, kad išlaidos gynybai sudarytų 2 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP). 2010–aisiais Lietuvoje šis rodiklis buvo tik 0,9 proc.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius