2010 10 08

D.Grybauskaitė: projekto „Viking“ plėtrą stabdo sudėtingos Ukrainos muitinės procedūros

Tarptautinio projekto „Viking“ plėtrai trukdo ilgos ir sudėtingos Ukrainos muitinių procedūros, sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė, penktadienį susitikusi su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku Vladimiru Litvinu.
D.Grybauskaitė priėmė Lietuvoje su darbo vizitu viešintį Ukrainos Aukščiausios Rados pirmininką V.Litviną.
D.Grybauskaitė priėmė Lietuvoje su darbo vizitu viešintį Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininką V.Litviną. / Prezidentūros nuotr.

Prezidentė pabrėžė, kad esant dideliam tarptautiniam verslo kompanijų susidomėjimui pervežti krovinius tarp Klaipėdos ir Odesos uostų kursuojančiu greituoju konteineriniu traukiniu „Viking", atsiveria plačios galimybės išplėsti prekių srauto judėjimą tarp Baltijos ir Juodosios jūrų regionų, teigiama prezidentūros pranešime.

Tačiau tam trukdo ilgos ir sudėtingos Ukrainos muitinių procedūros. Prezidentės teigimu, muitinių darbą padarius efektyvesnį ir sukūrus daugiau priskyrimo stočių kituose Ukrainos uostuose, kurioms būtų taikomi specialūs tarifai, atsirastų galimybė padidinti „Vikingu" pervežamų krovinių srautus.

Pabrėždama tradiciškai glaudžius Lietuvos ryšius su Ukraina, prezidentė paragino Ukrainą efektyviau vykdyti eurointegracines reformas šalies viduje.

Valstybės vadovė išreiškė viltį, jog šiuo metu Ukrainoje matomi nesusipratimai, susiję su šalies konstitucija, bus išspręsti skaidriai, demokratiškai ir įtraukiant visas suinteresuotas puses.

„Ukraina yra svarbi Lietuvos ir Europos Sąjungos partnerė. Mes remiame europinę Ukrainos raidos kryptį ir tikimės, kad Jūsų valstybė ir toliau laikysis pasirinkto kurso ir sėkmingai įvykdys būtinas demokratines ir struktūrines reformas. Lietuva yra pasirengusi padėti ir pasidalinti savo eurointegracine patirtimi", – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pasak jos, Ukrainos prekyba su ES sudaro trečdalį šios šalies užsienio prekybos, todėl pati Ukraina turėtų būti suinteresuota kuo glaudesne integracija su Europos Sąjunga ir sėkmingomis derybomis dėl Laisvosios prekybos sutarties.

V.Litvinas į Vilnių atvyko dalyvauti Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų asamblėjoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius