-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 08 /15:14

D.Grybauskaitės ir A.Butkevičiaus susitikimas planuojamas trečiadienį

Iš atostogų grįžtančio premjero Algirdo Butkevičiaus ir prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimas numatomas trečiadienį. „Susitikimas planuojamas trečiadienį“, – BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius
Dalia Grybauskaitė ir Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dvi savaites Karibų jūros regiono kurorte poilsiavusio A.Butkevičiaus atostogos oficialiai baigiasi pirmadienį, tačiau jo grįžimą į Lietuvą kiek pavėlino atidėti skrydžiai.

Prezidentė su premjeru turėtų aptarti situaciją Vyriausybėje, kurią šalies vadovė apibūdina kaip sudėtingą.

„Dėl korupcijos šešėlio situacija Vyriausybėje sudėtinga. Prezidentė laukia iš atostogų grįžtančio premjero rimtam pokalbiui“, – BNS sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Artimiausiu metu atsistatydinimo pareiškimą premjerui turėtų pateikti sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė. Ji sulaukė prezidentės ir kolegų socialdemokratų kritikos, kai pripažino davusi kyšį medikams, o Specialiųjų tyrimų tarnyba nusprendė ją apklausti dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje.

Praėjusią savaitę STT patvirtino, jog į apklausas kviečiami liudyti ir premjeras socialdemokratų vadovas A.Butkevičius bei aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas. STT šiuo atveju tiria galbūt darytą poveikį priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų pakeitimo. Šis nutarimas, kaip skelbta žiniasklaidoje, galėjo turėti reikšmės įteisinant statybas Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

Ministras K.Trečiokas STT atliekamame tyrime turi specialiojo liudytojo statusą. Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas asmeniui, jei byloje yra duomenų apie jo galimą nusikaltimą, tačiau šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti.

Prokurorai praėjusią savaitę taip pat pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad Rinkos reguliavimo agentūra galėjo per brangiai pirkusi maisto produktus skurstantiems. Tarp brangiai pirktų galėjo būti ir Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimos valdomo Kėdainių konservų fabriko gaminiai. Žemės ūkio ministerijai, kuri įgyvendina agentūros savininko teises ir pareigas, vadovauja „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius