-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kedžio draugas A.Žilius apšlapino policijos komisariatą, jį išvežė policija (nuotraukos, papildyta 11.35 val.)

Ketvirtadienio rytą Drąsiaus Kedžio draugas Albertas Žilius turėjo būti apklausiamas dėl grasinimų vieninteliam įtariamajam Kauno pedofilijos byloje Andriui Ūsui. Tačiau žurnalistai prie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato A.Žiliaus nesulaukė.
Albertas Žilius
Albertas Žilius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasirodo, A.Žilius, gerokai anksčiau, nei turėjo prasidėti apklausa, t. y. dar prieš 10 val., atėjo į Kauno vyriausiąjį policijos komisariatą ir surengė šou.

Kaip 15min.lt patvirtino pareigūnai, A.Žilius klaidžiojo komisariato koridoriais. Buvo užsukęs ir į buhalteriją. Išprašytas supyko. Lauke nusišlapino ant komisariato sienos, būtent po buhalterijos kabineto langais.

Centro policijos komisariato viršininkas Gintautas Dirmeikis patvirtino, kad A.Žilius buvo sulaikytas ir nuvežtas į minėtą komisariatą. Ten pareigūnai bandė nustatyti A.Žiliaus girtumą. Tačiau, pasak viršininko, A.Žilius „buvo per girtas“.

Tuomet D.Kedžio draugą pareigūnai išvežė į Kauno priklausomybės ligų centrą. Ten atlikti reikiami tyrimai dėl girtumo nustatymo. Iškart po to A.Žilius vėl bus atvežtas į komisariatą, bus surašytas protokolas.

Papildyta 10.45 val. A.Žilių pareigūnai atvežė į komisariatą. Vyriškis vos stovi ant kojų, todėl policininkai jam padėjo išlipti iš automobilio ir nuvedė į tarnybines patalpas.

Papildyta 11.35 val. G.Dirmeikis pasakojo, jog Centro policijos komisariato pareigūnai sulaikyti A.Žiliaus buvo iškviesti apie 9 val. Atvežtas į komisariatą, jis pūsti į pareigūnų pakištą alkotesterį tiesiog nepajėgė.

„Surinkę pirminę medžiagą, mes priėmėme sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą“, – pareiškė G.Dirmeikis.

A.Žiliui bus pareikšti įtarimai dėl viešosios rimties trikdymo. Baudžiamasis kodeksas už tai numato baudą, viešuosius darbus, areštą arba laisvės atėmimą. Iš Centro komisariato ant kojų nepastovintis juodkrantiškis maždaug 11.20 val. buvo išvežtas į Kauno policijos areštinę.

„Kai jis išsiblaivys, pareikšime įtarimus, apklausime ir byla bus nagrinėjama toliau“, – teigė Centro policijos komisariato viršininkas.

Kauno priklausomybės ligų centre medikai tikrino ne tik A.Žiliaus blaivumą, tačiau ir tai, ar jis nėra apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Nors G.Dirmeikis tikino, jog D.Kedžio draugo girtumo laipsnis paaiškės atlikus tyrimus, 15min.lt duomenimis, vyriškio kraujyje buvo daugiau nei 4 promilės alkoholio.

G.Dirmeikis, paklaustas, ar sulaikomas A.Žilius negrasino pareigūnams, šyptelėjo: „Jis yra tokios būklės, kad tuos veiksmus atlikti būtų sunkoka.“

Pats A.Žilius, žurnalistų paklaustas apie išgerto alkoholio kiekį, nerišliai išlemeno gėręs „daug ir viską“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius