Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

25 vietos Lietuvoje ir Rusijoje, kur galėjo slapstytis D.Kedys (atnaujinta 14.50 val.)

Net dvidešimt penkias kratas šiomis dienomis atliko teisėsaugininkai, ieškodami dviguba žmogžudyste įtariamo kauniečio Drąsiaus Kedžio pėdsakų. Jų ieškota net ir Rusijos gilumoje. Pas šiuo metu garsiausio šalies bėglio D.Kedžio gimines ir bičiulius nieko iš anksto nepranešę policininkai užgriuvo pirmadienį vienu metu, devintą valandą ryto.
D.Kedys
D.Kedys / TV3 nuotr.

Iš viso Kaune, Garliavoje, Klaipėdoje ir Varėnos rajone tądien buvo surengta daugiau kaip 20 kratų, rašo „Lietuvos rytas“.

Dar kelios kratos praėjusią savaitę atliktos Rusijoje. Tiesa, prokuratūra tai negia (ž. papildymą apačioje).

Pareigūnai paėmė D.Kedžio giminaičių vyrų pirštų atspaudus, taip pat DNR tyrimams reikalingus plaukų, seilių mėginius, kad galėtų juos sulyginti su mikroautobuse „Volkswagen Transporter“ aptiktais pirštų atspaudais.

„Trys pareigūnai apėjo mano buto kambarius, atidžiau žvalgėsi po rūbinę. Paskui jie ėmė klausinėti, ar nežinau, kur galėtų būti Drąsius, kada su juo paskutinį kartą bendravau, ar neprisidėjau prie lipdukų gamybos“, – „Lietuvos rytui“ vakar pasakojo Garliavoje gyvenanti D.Kedžio teta Audronė Skučienė.

Policijos pareigūnai turėjo galvoje lipdukus su užrašais „Kauno keliai“. Jie buvo užklijuoti ant nusikaltėlių mikroautobuso.

Kratas atlikę policininkai nevyko tik pas Garliavoje gyvenančius D.Kedžio tėvus ir jo seserį, Kauno apygardos teismo teisėją Neringą Venckienę.

Pirmadienį nuodugniai buvo apžiūrėtas ir nuosavas D.Kedžio motinos sesers garliaviškės Birutės Stepankevičienės trijų aukštų namas, jos sodyba Varėnos rajone.

Į D.Kedžio tetos Danguolės Sikorskienės ir jos sūnaus butus Klaipėdoje policininkai atvyko ginkluoti automatais. Išvykdami jie beveik visiems vyrams, kurių namuose atliko kratas, liepė antradienį atvykti į policijos komisariatą ir duoti parodymus.

„Susidarė įspūdis, kad pareigūnai nežino, kur yra Drąsius. Kai pasakiau, kad pusbrolį D.Kedį mačiau prieš dvi savaites, jų akys išsprogo, bet patikslinus, jog tai buvo dvi savaitės iki dingimo, sekliai neslėpė nusivylimo“, – pasakojo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuotų nusikaltimų tyrėjų apklaustas Tadas Skučas iš Garliavos.

„Manau, kad pirštų atspaudus policininkai ėmė neturėdami jokių įkalčių. Vienas pareigūnas prasitarė, kad atsitiktinai bandant laimę gal pavyks ką nors užčiuopti“, – pasakojo buvęs D.Kedžio klasės draugas Teisutis Žurna, kurio namuose Garliavoje taip pat buvo atlikta krata.

Akiratyje – ir Rusija

Praėjusią savaitę kratos buvo atliktos ir už kelių tūkstančių kilometrų esančiame Rusijos Ufos mieste.

Vietos milicininkai lankėsi D.Kedžio tetos Birutės Stepankevičienės kelių draugų namuose, tikėdamiesi ten aptikti bėglį iš Lietuvos.

B.Stepankevičienė šiame Rusijos gilumos mieste verčiasi dėvėtų drabužių prekyba.

Ufoje iškabintos įžymiojo bėglio D.Kedžio nuotraukos, po kuriomis nurodyta, kad tai dėl nusikaltimų ieškomas asmuo.

Žmonių, ką nors žinančių apie jo buvimo vietą, prašoma paskambinti pateiktais telefono numeriais.

Papildyta 14.50 val. Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad kratos buvo atliktos užsienyje, t. y. Rusijoje.

„Kratos buvo atliktos tam, kad surastume nuo tyrimo pasislėpusį Drąsių Kedį ir jo galimus bendrininkus“, – sakė prokuroras.

Prokuroras taip pat patvirtino, kad dauguma ikiteisminio tyrimo metu paskirtų ekspertizių ir išvadų jau yra gauta, o suimtų ar sulaikytų asmenų nėra.

Pasak prokuroro, kratas atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai. Įtariamojo D. Kedžio paiešką vykdo tie patys pareigūnai ir Policijos departamentas, teigiama šios dienos Kauno apygardos prokuratūros vyriausiosios viešųjų ryšių specialistės Vaidos Kibirkštytės pranešime.

Beje, prokuratūros atstovę papiktino 15min.lt žurnalisto klausimas, ar sąmoningai yra nutylėta tyrimą kuruojančio prokuroro pavardė. V.Kibirkštytė pareiškė to nekomentuosianti. Į pastabą, jog oficialiame prokuratūros pranešime minimas ir netgi cituojamas pareigūnas turėtų būti įvardijamas, specialistė atsakė, jog viešųjų ryšių dėsniai nebūtinai atitinka kokybiškos žurnalistikos principus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius