Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 15

D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra lieka tetos namuose

Velionio Drąsiaus Kedžio ir jo buvusios gyvenimo draugės Laimutės Stankūnaitės dukra liks tetos, Kauno apygardos teismo teisėjos, Neringos Venckienės globoje. Tokį sprendimą antradienį priėmė susirinkę įvairių institucijų atstovai.
N.Venckienė su mergaite
N.Venckienė su brolio, D.Kedžio, dukra / A.Koroliovo/15min.lt nuotr.

Susitikime pareigūnai ir valdininkai įvertino, kaip dabar mergaitę globojanti D.Kedžio sesuo N.Venckienė atlieka savo, kaip globėjos, pareigas.

Nors mergaitės motina, L.Stankūnaitė, buvo prašiusi perduoti vaiko globą kitiems asmenims, nuspręsta, kad mažametė ir toliau liks gyventi N.Venckienės ir jos vyro, advokato Aido Venckaus, namuose Garliavoje. Pastarieji yra šalia mergaitės senelių – Laimos ir Vytauto Kedžių – namų.

Pasak policijos atstovų, toks susitikimas, kuriame peržiūrima vaiko globos planas, yra rengiamas kartą per pusmetį. Šį kartą jis vyko Kauno policijos pastate, Chemijos prospekte. Tame pačiame pastate esančiame Vaiko apklausos kambaryje paskutinius keletą kartų vyko ir L.Stankūnaitės bei jos dukros susitikimai.

Pasibaigus jam oficialiai pranešta, kad kol kas naujas mergaitės globėjas nepaskirtas – ji lieka gyventi pas tetą N.Venckienę.

Lrytas.lt, cituodamas N.Venckienę, rašo, jog susitikimo metu buvo nagrinėjamas L.Stankūnaitės prašymas paskirti jos dukros globą bet kam kitam, tik ne N.Venckienei.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad globa pratęsta, aš ir toliau globosiu mergaitę“, – N.Venckienę, išėjusią iš susitikimo, cituoja Lrytas.lt. Tuo metu L.Stankūnaitė su žurnalistais atsisakė bendrauti.

Ne ką kalbesnė buvo ir L.Stankūnaitės bei sekmadienį žuvusio Andriaus Ūso interesus ginanti advokatė Loreta Kraujutaitienė.

„Gerbiamieji žurnalistai, aš šiandien nė su vienu jūsų nebendrauju. Šiandien mano gimtadienis. Noriu bent vieną dieną praleisti neatsakinėdama į jūsų klausimus“, – 15min.lt sakė advokatė.

Priminsime, kad anksčiau, prie Kedžių ir Venckų namų budint šimtams žmonių, pasigirdo nuogąstavimų, jog toks minios „palaikymas“ gali kenkti mergaitės psichikai. Psichologės teigimu, priimtiniausias variantas – kad mergaitė liktų pas senelius, t.y. nekeistų gyvenamosios vietos, tačiau nuolat matytųsi su mama ir nematytų to, kas vyksta už Kedžių namo tvoros bei rodoma televizijos laidose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius