Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 22

D.Kedžio kūnas atiduotas artimiesiems (atnaujinta 16.00 val., nuotraukos, video, apklausa)

Velionio Drąsiaus Kedžio artimieji ketvirtadienį po pietų Vilniuje iš ekspertų rankų atgavo vyriškio palaikus. Juos planuojama laidoti šį šeštadienį.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.

D.Kedžio pusseserę Sonatą Žukauskienę prokurorai ketvirtadienį ryte patikino, jog artimieji vyriškio palaikus galės atsiimti jau šiandien.

„Jau nuvažiavo jo pasiimti (artimieji su laidojimo namų darbuotojais, – aut. past.)“, – portalui 15min.lt teigė D.Kedžio teta Audronė Skučienė.

Moteris piktinosi, jog Teismo medicinos ekspertizių instituto darbuotojams uždrausta atiduoti pačias  ekspertizes. Artimiesiems, anot A.Skučienės, bus įteiktos tik išvados, teigiančios, jog D.Kedys mirė sušalęs.

D.Kedžio palaikai bus pašarvoti Jonučių laidojimo namų salėje. Vyriškio laidotuvės planuojamos šį šeštadienį.

null/Žurnalistai prie Teismo medicinos instituto pastato
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./Žurnalistai prie Teismo medicinos instituto pastato

Papildyta 12.46 val. Kaip praneša kaunodiena.lt, D.Kedžio lavono į Vilnių atvažiavęs pasiimti advokatas Aidas Venckus iš Teismo medicinos instituto ekspertų jau išgirdo preliminarią D.Kedžio mirties priežastį. Pasak ekspertų, D.Kedys mirė užspringęs skrandžio turiniu.

A.Venckus tvirtina netikintis tokia išvada ir pažadėjo, kad artimieji, prieš palaidodami D.Kedį, ieškos nepriklausomų ekspertų.

Papildyta 13.17 val. Būrys žiniasklaidos atstovų prie Teismo medicinos instituto durų, kur išduodami mirusiųjų kūnai, ketvirtadienio popietę laukia katafalko iš Kauno, kuriuo D.Kedžio artimieji išsiveš jo palaikus.

Papildyta 13.30 val. Apie 13.15 val. Prie Teismo medicinos instituto privažiavo baltas autobusiukas. Jis galu pririedėjo prie pat dvigubų išdavimo durų. Gana greitai į autobusiuką buvo įkeltas D.Kedžio kūnas ir transporto priemonė pajudėjo Kauno kryptimi.

VIDEO: D.Kedžio palaikai išvežami iš Vilniaus

Papildyta 15.08 val. Prieš pat 15 val. baltasis autobusiukas D.Kedžio palaikus atvežė į gimtąją Garliavą. Į baltą maišą suvyniotas kūnas buvo įneštas į Jonučiuose esančius laidojimo namus, kuriuose ir planuojama šarvoti velionį. Čionai jau atvyko ir keli D.Kedžio artimieji.

Papildyta 15.18 val. D.Kedžio artimieji žurnalistams patvirtino, kad jie neketina pasitenkinti Lietuvos ekspertų išvadomis, jog D.Kedys mirė užspringęs skrandžio turiniu.

„Šiuo metu iš Varšuvos jau važiuoja nepriklausomi ekspertai. Jie atliks objektyvią ekspertizę“, – ketvirtadienį po pietų sakė viena iš D.Kedžio tetų Birutė Stepankevičienė.

Dėl papildomos ekspertizės D.Kedys bus šarvojamas tik penktadienį.

Papildyta 16 val. A.Skučienė tikino, jog pašarvojus D.Kedžio palaikus karstas bus atviras, o atsisveikinti su velioniu galės visi norintys.

„Tegul pamato visuomenė, ką struktūros padaro su žmonėmis“, – kalbėjo velionio krikštamotė.

Kita D.Kedžio teta B.Stepankevičienė, paklausta, ar ši istorija baigsis po laidotuvių, purtė galvą: „Mes kovosime iki galo. Mes turime taip kovoti, kad visi pedofilai būtų sutvarkyti.“

Sunkiai emocijas tvardydama moteris į šeštadienį vyksiančias laidotuves kvietė visus lietuvius, neabejingus šiai istorijai.

„Kviečiame visus, visus. Kviečiame visą Lietuvą. Atvažiuokite šeštadienį pirmą valandą į Kedžio laidotuves. Tegul Lietuva pažiūri, ką padarė... žinot kas“, – raudodama kalbėjo B.Stepankevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius