Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 21

D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra laikinai liko gyventi su teta, N.Venckiene (nuotraukos, atnaujinta 17.25 val.)

Panevėžio apygardos teismas nesiryžo padėti taško civilinėje byloje dėl Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters gyvenamosios vietos nustatymo. Bylos nagrinėjimas grąžintas Kėdainių rajono apylinkės teismui, todėl kol kas mergaitė lieka gyventi pas dabartinę globėją – D.Kedžio seserį, teisėją Neringą Venckienę.
Prie Kedžių ir Venckų namų
Prie Kedžių ir Venckų namų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokią žinią Garliavoje, prie Kedžių ir Venckų namų, budintys žmonės sutiko santūriai. Šiuo metu Klonio gatvėje yra apie 30–40 Kedžių šalininkų.

Pirmadienį Panevėžio miesto apygardos teisme vykusiame posėdyje nuspręsta panaikinti gegužės 14 dienos Kėdainių rajono apylinkės teisme priimtą nutartį ir bylos nagrinėjimą grąžinti pirmosios instancijos teismui – atgal į Kėdainius. Kol Kėdainių rajono apylinkės teisme bylos nagrinėjimas nebus atnaujintas, mergaitė gyvens ten, kur ir iki šiol –pas savo tetą ir dabartinę globėją N.Venckienę.

Dar neprasidėjus teismo posėdžiui, 16 val., Garliavoje, Klonio gatvės prieigose, jau stovėjo policijos pareigūnų ekipažas, o prie Kedžių ir Venckų namų buvo pastatyta viena pavėsinė. Šioje vietoje stovintys žmonės patikino, jog teismui nusprendus mergaitę grąžinti Laimutei Stankūnaitei, jie to padaryti neleistų.

Papildyta 17.10 val. Sužinojusi apie tokį Panevėžio apygardos teismo sprendimą, D.Kedžio teta Birutė Stepankavičienė naujienų portalui 15min.lt teigė: „Manau, kad šį kartą mergaitės globos klausimą nagrinės jau kitas teisėjas. Mes visi tikimės teisingo ir teigiamo sprendimo.“

Laikinąją mergaitės globėja toliau liekanti Neringa Venckienė apie šį sprendimą sužinojo telefonu paskambinusi į Panevėžio teismo raštinę. D.Kedžio sesuo patikino, jog ją Panevėžio teismo sprendimas tenkina.

„Aš, rašydama skundą, to ir siekiau. Teismas mano prašymą patenkino“, – teigė N.Venckienė.

Papildyta 17.25 val. „Aš ir tikėjausi, kad taip bus. Nes teisėjas Bronius Varsackis, visiškai neišnagrinėjęs jokių įrodymų, mergaitės gyvenamąją vietą nustatė parengiamojo teismo posėdžio metu neatsižvelgdamas į jokias psichologų išvadas bei kitus įrodymus, – kalbėdama su žurnalistais, kalbėjo N.Venckienė. – Norėčiau, kad mergaitės gyvenamąją vietą nustatytų su manimi, o L.Stankūnaitei pareikštų įtarimus pagal 2009 metų spalio 6 dienos nutartį ir jos bylą perduotų nagrinėti teismui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius