Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 27

D.Kedžio sekėjai: paminklas Drąsiui – pigesnis, bet gražesnis nei Algirdo Brazausko!

Netyla ažiotažas dėl naujosios Drąsiaus Kedžio antkapio skulptūros Jonučių kapinėse, rengiamasi ją šventinti.
Drąsiaus Kedžio kapas Jonučių kapinėse
Drąsiaus Kedžio kapas Jonučių kapinėse / „Klonio gatvės dienoraščio“ feisbuke nuotr.

Naująją D.Kedžio antkapio skulptūrą sukūrė skulptorius iš Panevėžio Algimantas Vytėnas. Teigiama, jog menininko kūrinys iš bronzos ir juodojo akmens simbolizuoja žmogų, traiškomą sistemos. „Norėjome, kad įamžintasis paminkle būtų panašus į Drąsių, ir skulptoriui tai pavyko. Esame labai patenkinti jo darbu“, – dienraštis „Lietuvos žinios“ trečiadienį cituoja D.Kedžio tetą Audronę Skučienę.

Paminklą nutarta užsakyti praėjusią vasarą, tuomet ir pradėta dairytis darbą galinčio atlikti menininko. Skučų ir Kedžių giminėje yra ne vienas meninį išsilavinimą įgijęs asmuo, todėl, įvertinus A.Vytėno kūrybinius laimėjimus, nuspręsta kreiptis būtent į šį garsų Panevėžyje gyvenantį skulptorių, pasakoja dienraštis.

„Vytėnų šeima mus palaikė. Būtent todėl skulptorius taip nuoširdžiai ėmėsi darbo. Jis net savo lėšomis prisidėjo prie paminklo kūrimo“, – „Lietuvos žinioms“ kalbėjo A.Skučienė.

Vaizduodamas iš visų pusių negandų spaudžiamą žmogų, jo veido bruožus A.Vytėnas perteikė iš D.Kedžio artimųjų atsiųstos žuvusio vyro nuotraukos. Pasak A.Skučienės, skulptoriui teko nelengva užduotis – bronzoje pavaizduoti skausmą, kurį išgyveno jos krikštasūnis, tačiau menininkas susidorojo puikiai.

15min.lt žiniomis, nukryžiuotą Jėzų Kristų primenanti skulptūra šiomis dienomis džiugina ir kovotojo prieš pedofilus artimuosius, ir jo sekėjus. „Brazausko kapavietės sutvarkymas kainuoja 128 tūkstančius litų. Paminklas Drąsiui yra žymiai pigesnis, tačiau gražesnis nei Brazausko“, – įsitikinę trečiadienį su 15min.lt bendravę Garliavoje susibūrę aktyvistai.

Tiksli suma, kiek sumokėta už skulptūrą bei kapavietės sutvarkymą, nėra viešinama. Tačiau neslepiama, jog viskas kainavo kelias dešimtis tūkstančių litų. Dalis lėšų paimta ir iš sąskaitos, į kurią aukas pervedė Kedžių ir Venckų šeimas remiantys paprasti Lietuvos žmonės.

Šeštadienį, balandžio 30-ąją, šį D.Kedžio paminklą Jonučių kapinėje Garliavoje numatoma pašventinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius