Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 10

D.Budrevičienės prašymas išnagrinėtas

Panevėžio apygardos teismas pirmadienį baigė nagrinėti „vokelių“ skandalą sukėlusios buvusios mėsos sūdytojos Dalios Budrevičienės prašymą iš „Krekenavos agrofirmos“ jai priteisti 0,5 mln. litų neturtinei žalai atlyginti.
D.Budrevičienė
Neteisėtai mokamas atlyginimas / „Scanpix“ nuotr.

Beveik prieš metus D.Budrevičienė pateikė pusės milijono litų ieškinį moralinei žalai atlyginti, tačiau byla buvo sustabdyta ir kreiptasi į teismo medicinos ekspertus, kad šie nustatytų, ar buvusių darbdavių veiksmai turėjo įtakos moters sveikatai, pranešė LNK Žinios.

Bylinėdamasi su „Krekenavos agrofirma“ D.Budrevičienė sunkiai susirgo, jai atliktos 8 operacijos, ji tapo nedarbinga.

Buvę darbdaviai su pusės milijono ieškiniu kategoriškai nesutinka. Anot bendrovės atstovų, ekspertų išvadose nurodytos ir kitos galimos pašlijusios sveikatos priežastys – įsisenėjusi liga ir alkoholis.

„Kaip suprasti? Aš nesuprantu, kodėl jie man būtent alkoholį kabina, taigi medikai pripažįsta, kad tulžies akmenligė“, – teisme piktinosi D.Budrevičienė.

M.Romerio universiteto Teismo medicinos instituto ekspertai, ištyrę krekenaviškės ligos istoriją, nustatė, kad tyčiniai buvusių darbdavių veiksmai ir juos lydėjęs teismų maratonas turėjo tiesioginės įtakos šios moters sveikatai.

Panevėžio rajone, Krekenavoje, gyvenanti D.Budrevičienė 2006 metų vasarį per susitikimą su rinkėjais Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui paklausė, kiek su politiku vardu sietoje bendrovėje „Krekenavos agrofirma“ dar bus mokamos algos nelegaliai – „vokeliuose“.

Šį klausimą paviešinus spaudoje „Krekenavos agrofirmą“ užplūdo įvairiausi tikrintojai. Netrukus po to moteris buvo atleista iš darbo. Teismas šį atleidimą pripažino neteisėtu.

Šių metų vasarą Panevėžio miesto apylinkės teismas „Krekenavos agrofirmą“ ir buvusį jos generalinį direktorių pripažino kaltais dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Įmonei skirta 43 750 litų bauda, buvusiam vadovui – 6000 litų bauda.

„Krekenavos agrofirmai“ taip pat teko sumokėti apie 190 tūkst. litų jai pagal bylos duomenis priskaičiuotų mokesčių valstybei.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius