Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 04

Dainius Pavalkis apie atleistą viceministrę Genoveitą Krasauskienę: „Seniai reikėjo“

Iš švietimo ir mokslo ministro pareigų atsistatydinantis Dainius Pavalkis pripažino praėjusią savaitę atleidęs Darbo partijos deleguotą viceministrę Genoveitą Krasauskienę ir patarėją Ireną Ramelytę. Ministras tikina, kad abi darbuotojas atleisti reikėjo jau seniau, nes jos tinkamai neatlikdavo darbų.
Dainius Pavalkis
Dainius Pavalkis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

D.Pavalkis pripažįsta, kad G.Krasauskienę ir I.Ramelytę atleido jau po to, kai pats premjerui įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Abi darbuotojos buvo politinio pasitikėjimo, todėl darbo šiaip ar taip būtų netekusios kartu su ministru – gegužės 11 dieną.

Tačiau ministras tikina nutaręs abi moteris atleisti anksčiau, nes būtent dėl prasto jų darbo žlugo ir paties D.Pavalkio politinė karjera.

„Situacija yra tokia, kad pagrindiniai kaltinimai, kurių aš pagrįstai ar ne visai pagrįstai sulaukiau, buvo dėl mokyklinio sektoriaus, dėl bendrojo lavinimo. Parašydamas pareiškimą aš prisiėmiau tam tikrą atsakomybę, kad gal kažko nepadarėme iki galo. Tačiau šios dvi pareigūnės buvo konkrečiai atsakingos už šį sektorių. Ministrui likti kaltam, o tiems, kas tiesiogiai turi prisiimti atsakomybę, toliau dirbti atrodytų nekaip“, – 15min.lt aiškino ministras. 

Norėjau visuomenei ir mokslo bendruomenei, mokyklų bendruomenei parodyti, kad aš suprantu, kas ko yra nepadaręs, todėl jas ir atleidau, – teigė D.Pavalkis.

Pasak jo, atleisdamas viceministrę G.Krasauskienę ir patarėją I.Ramelytę jis norėjo parodyti, kad supranta situaciją.

„Norėjau visuomenei ir mokslo bendruomenei, mokyklų bendruomenei parodyti, kad aš suprantu, kas ko yra nepadaręs, todėl jas ir atleidau“, – teigė D.Pavalkis.

Jis tikino, kad viceministrei ir patarėjai išeitinės kompensacijos nebus mokamos. Jos gaus tik išmokas už nepanaudotas atostogų dienas.

Asmeninio archyvo nuotr./Genoveita Krasauskienė
Asmeninio archyvo nuotr./Genoveita Krasauskienė

G.Krasauskienės pareiškimą esą jos atleidimas yra kerštas Darbo partijai, ministras palydėjo šypsena. „Koks čia kerštas, reikėjo ją seniai atleisti dėl nesugebėjimo dirbti. Čia mano klaida, šitą aš prisiimu“, – teigė ministras.

Oficialiai G.Krasauskienė atleista nuo gegužės 1 dienos kaip praradusi pasitikėjimą. Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys kol kas negalėjo pasakyti, ar viceministrė grįš į pareigas, kai bus paskirtas naujas ministras.

Jo Darbo partija ketina ieškoti rytojaus prezidiumo posėdyje. Kol kas viešai įvardijama tik Seimo vicepirmininko Vydo Gedvilo kandidatūra, bet net jis pats savo galimybių tapti ministru rimtai nevertina.

D.Pavalkis atsistatydinimo pareiškimą premjerui praėjusią savaitę įteikė po trijų dienų dvejonių. Jį delegavusi Darbo partija apkaltino nevykdant partijos ir Vyriausybės programos, tačiau ministras su šiais priekaištais sutiko tik iš dalies. Jo teigimu, ministrą Darbo partija nutarė keisti, nes D.Pavalkis nepakankamai klausė „darbiečių“ nurodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius