Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 17

Daktarų šeimai priklausanti nelegali sodyba ežero pakrantėje išaugo su parlamentaro A.Dumbravos parašu

Nusikalstamo pasaulio lyderiu vadinamo Henriko Daktaro šeimai priklausanti sodyba Zarasų rajone išaugo palaiminus tuometinio rajono vicemero, šiuo metu – partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai priklausančio parlamentaro Algimanto Dumbravos vadovaujamai komisijai.
Henrikas Daktaras
Henrikas Daktaras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, Zarasų rajono apylinkės teismas išnagrinėjo pirmąjį ieškinį, kuriuo prašoma pripažinti, kad A.Dumbravos vadovaujama komisija sudaryta neteisėtai, o jos patvirtinti aktai – negaliojantys. Teismas oficialią sklypo savininkę, H.Daktaro žmonos seserį Janiną Masaitienę įpareigojo per 6 mėnesius nugriauti neteisėtai pastatytus statinius.

Dienraščio teigimu, Smalvo ežero pakrantėje Daktarų šeima iš vietos verslininko, anksčiau nesėkmingai čia bandžiusio gauti leidimą sodybai statyti, 2003 metais nusipirko sklypą. Jau kitą dieną po šio sandorio į Smalvo paežerę atvyko keli darbininkai, įkasė pasendintų akmenų ir medžio gabalų, kad būtų sudarytas vaizdas, jog čia buvę kažkokių pastatų pamatai.

Kaip rašo dienraštis, praėjus dar kelioms dienoms sklype apsilankė ir tuomečio Zarasų rajono vicemero A.Dumbravos vadovaujama komisija. Valdininkai nufotografavo sklype išmėtytus ar įkastus akmenis ir surašė aktą, kad čia anksčiau buvo statinys, taip atverdami kelią statyboms.

Pats A.Dumbrava tvirtino, kad tuo metu jo vadovaujama komisija veikė teisėtai. Jis aiškino tik visai neseniai sužinojęs, jog J.Masaitienė, oficiali sklypo savininkė, yra H.Daktaro giminaitė. „Tuomet aš nesigilinau, nei kas ten gyvena, nei kaip“, – dienraščiui sakė dabartinis Seimo narys.

Nelegalų statybos faktą išaiškino H.Daktaro nusikaltimus tirdami Kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Jie susidomėjo ne tik kas yra tikrasis sodybos šeimininkas, bet ir tai, ar teisėtai sklype atsirado statiniai.

Pareigūnai peržiūrėjo archyvus ir nustatė, kad toje vietoje, kur A.Dumbravos vadovaujama komisija esą aptiko statinių liekanas, nuo 1900 metų nebuvo jokio pastato.

Remdamasis kartografine medžiaga ekspertizę atliko ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Geodezijos institutas. Jo ekspertai taip pat patvirtino, kad jokių pastatų nebuvo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius