-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 03

Dalį aukštųjų mokyklų ir darbdavių asociacijų pasieks 55 mln. litų

Universitetus, kolegijas ir su aukštosiomis mokyklomis bendradarbiaujančias darbdavių asociacijas turėtų pasiekti 55 mln. litų, skirtų studijų kokybei bei studentų praktikoms, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.
Lietuvos edukologijos universitetas
Vilniaus pedagoginis universitetas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pasak ministerijos pranešimo, sutartis su 62 projektų vykdytojais numatoma pasirašyti kovo pabaigoje.

Lėšos finansavimo skyrimo konkursą laimėjusioms aukštosioms mokykloms ir jomis bendradarbiaujančias darbdavių asociacijoms bus skiriamos iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto.
 
„Už šias lėšas bus atnaujinamos studijų programos, diegiami inovatyvūs mokymo metodai, įsigyjamos modernios mokymo priemonės ir vadovėliai, tobulinama dėstytojų kvalifikacija. Taip pat bus kuriama studentų praktikų sistema“, – teigiama ministerijos pranešime.
Jame taip pat rašoma, kad beveik 38 mln. litų tiesioginių investicijų į studijų kokybę pasidalys 10 universitetų ir 15 kolegijų.

32,5 mln. litų skirta studijų programoms atnaujinti ir inovatyviems mokymo metodams diegti.
Už šias lėšas bus atnaujinamos studijų programos, diegiami inovatyvūs mokymo metodai, įsigyjamos modernios mokymo priemonės ir vadovėliai, tobulinama dėstytojų kvalifikacija.
Šias lėšos bus paskirstytos 10 kolegijų ir 10 universitetų. Finansavimą atskiroms studijų programoms atnaujinti gaus Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, Vilniaus pedagoginis universitetas, Alytaus kolegija, Kauno kolegija, Kauno technologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Utenos kolegija, Vytauto Didžiojo universitetas, Vilniaus kolegija, Vilniaus universitetas (VU), Lietuvos žemės ūkio universitetas, Socialinių mokslų kolegija, Kauno technikos kolegija, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Vilniaus dailės akademija, Klaipėdos valstybinė kolegija, Marijampolės kolegija, VU Tarptautinio verslo mokykla, Mykolo Romerio universitetas, Šiaulių universitetas.

Projektų konkursą, skirtą tobulinti kolegijų dėstytojų kompetencijai, laimėjo 9 kolegijos: Klaipėdos verslo kolegija, Šiaulių kolegija, Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla, Kauno kolegija, Vilniaus kooperacijos kolegija, Socialinių mokslų kolegija, Marijampolės kolegija, Alytaus kolegija ir Kolpingo kolegija. Jos pasidalys 5,3 mln. litų.

Beveik 17 mln. litų bus skirta studentų praktikoms. Šios lėšos paskirstytos konkursą laimėjusioms 15 šalies darbdavių ir pramonės asociacijų, kurios bendradarbiaudamos su aukštosiomis mokyklomis kurs studentų praktikos modelius ir juos įgyvendins savo atstovaujamuose sektoriuose.

Planuojama, kad ES struktūrinių fondų investicijų į studijų kokybę ir studentų praktikas pirmieji rezultatai apčiuopiamai pasijus jau 2011 metais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius