Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Dalia Grybauskaitė: aklas nacionalizmas valstybę veda į aklavietę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad kraštutinis ir aklas nacionalizmas veda valstybę į aklavietę, o už šio reiškinio paplitimą yra atsakinga visa visuomenė.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokią nuomonę šalies vadovė išsakė paklausta, ar teisėsaugos institucijos neturėtų efektyviau kovoti su kraštutinio nacionalizmo bei antisemitizmo apraiškomis.

„Ultra ar bet koks aklas nacionalizmas bet kokią valstybę vedė tiktai į akligatvį ir stabdė jos vystymąsi. Šitą išgyvenome ir mes, šitą išgyveno visa Europa, todėl grįžti prie to nereikėtų. Tai ne tik teisėsaugos problema, tai ir mūsų visuomenės, kiek mes toleruojame tokius dalykus, ir žiniasklaidos pilietinė atsakomybė, ir teisėsaugos atsakomybė“, – viešėdama Pabradėje trečiadienį žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, bet kokią tautinę nesantaiką ir rasizmą pasmerkė istorija ir visos demokratinės valstybės.

„Aš manyčiau, kad tai yra bendros tendencijos, kurios yra Europoje. Bet istorinė atmintis, skausmas, kurį atnešė ir rasizmo, ir tautinės neapykantos sukelti karai, neturi būti užmiršti, ir mes neturime toleruoti tokių reiškinių“, – kalbėjo prezidentė.

Praėjusį mėnesį per nacistinės Vokietijos lyderio Adolfo Hitlerio 122-ųjų gimimo metinių sukaktį didžiuosiuose šalies miestuose buvo užfiksuoti nacistinės simbolikos demonstravimo atvejai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius