-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 23

Dalia Grybauskaitė ir Linas Linkevičius dalyvauja Jungtinių Tautų renginiuose Niujorke

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius vieši Niujorke, kur dalyvauja Jungtinių Tautų renginiuose ir dvišaliuose susitikimuose.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį prezidentė dalyvaus klimato kaitos problemoms skirtame susitikime.

D.Grybauskaitė trečiadienį dalyvaus Pasaulio moterų lyderių tarybos posėdyje, kur susitiks su dabartine tarybos vadove, buvusia Suomijos Prezidente Tarja Halonen. Susitikime taip pat bus renkama ir nauja tarybos vadovė.

Trečiadienį Lietuvos vadovė taip pat dalyvaus JAV prezidento Baracko Obamos vietimu dalyvaus JT Saugumo Tarybai priklausančių valstybių vadovų susitikime, kur bus diskutuojama apie kovą su terorizmu.

Penktadienį Lietuvos prezidentė sakys kalbą pagrindiniuose Jungtinių Tautų (JT) Generalinės asamblėjos sesijos debatuose.

Į Niujorką taip pat atvykęs L.Linkevičius dvišalius ir tarptautinius klausimus jau aptarė susitikimuose su Australijos, Turkijos ir Eritrėjos užsienio reikalų ministrais, pranešė ministerija.

Per susitikimą su Australijos užsienio reikalų ministre Julie Bishop ministras pabrėžė šalies siekį pradėti derybas dėl narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO), aptarė dvišalio bendradarbiavimo plėtros galimybes, tarptautinio saugumo aktualijas, padėtį Ukrainoje. Australijos ministrė pasidžiaugė sėkmingu abiejų šalių bendru darbu JT Saugumo Taryboje. Ministras L.Linkevičius informavo apie savo planuojamą vizitą į Australiją bei pakvietė Australijos ministrę atvykti į Lietuvą.

Su Turkijos užsienio reikalų ministru Mevlutu Cavusoglu L.Linkevičius aptarė dvišalius politinius ir ekonominius santykius, apsikeitė nuomonėmis dėl poreikio stiprinti tarpusavio ekonominius ryšius. Ministrai sutarė toliau tęsti bendradarbiavimą tarptautinėse ir regioninėse organizacijose ir pabrėžė būtinybę kartu siekti sklandaus NATO Viršūnių susitikimo Velse sprendimų įgyvendinimo. Ministrai aptarė situaciją Ukrainoje, pabrėždami Krymo totorių padėtį. Ministras Linkevičius pakvietė Turkijos ministrą atvykti į Lietuvą.

Per susitikimą su Eritrėjos užsienio reikalų ministru Osmanu Salehu Mohammedu buvo aptarti aktualūs  JT Saugumo Tarybos darbotvarkės klausimai. Eritrėja yra įtraukta į Saugumo Tarybos, kurios nenuolatine nare 2014-2015 metais yra Lietuva, darbotvarkę dėl Jungtinių Tautų jai taikomų sankcijų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius