Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 29

Dalia Grybauskaitė: kalbėsime, kuo galime padėti Turkijai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri sekmadienį kartu su Europos Sąjungos (ES) ir Turkijos vadovais Briuselyje tartis dėl migrantų, sako, jog Turkija yra labai svarbi, nes per šalį juda didžiuliai migrantų srautai.
Paskutinė stotelė prieš Europą
Turkija – paskutinė migrantų stotelė prieš Europą. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak prezidentės, Ankara yra įsipareigojusi užtikrinti griežtesnę sienų kontrolę ir ekonominių migrantų grąžinimą iš Europos Sąjungos. Savo ruožtu Briuselis žada Turkijai finansinę paramą.

„Kalbėsime, kiek tai kainuotų, esame pasirengę finansiškai paremti Turkiją iki 3 mlrd. per trejus metus. Svarbu, kad galėtų sustiprinti patikrą, taip pat ir tiems pabėgėliams likti stovyklose, kurios yra Turkijoje. Taigi, geriau yra turėti readmisijos susitarimus, duoti pinigus trečiosioms šalims, tai bus gerokai pigiau negu tie neprognozuojami srautai, kurie dabar užplūdo Europą. Taigi, kalbėsimės labai rimtai, kuo galime ir padėti Turkijai, ir padėti suvaldyti tuos migrantų srautus, kurie dabar plūsta į Europą“, – išplatintame garso įraše sakė D.Grybauskaitė.

ES vadovai siekia, kad Turkija sustiprintų sienos apsaugą ir įsipareigotų priimti iš ES atgal išsiunčiamus ekonominius migrantus. Savo ruožtu Turkija siekia didesnės finansinės paramos, atnaujinti derybas dėl narystės ES ir pažangos derantis dėl bevizio režimo.

Turkijoje šiuo metu yra apie 2 mln. pabėgėlių iš pilietinio karo apimtos Sirijos. Šiemet per šalį į ES atvyko 575 tūkstančių pabėgėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius