-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 30

Dalia Grybauskaitė: narystė ES – vienas geriausių Lietuvos istorijoje sprendimų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad narystė Europos Sąjungoje (ES) yra vienas geriausių Lietuvos istorijoje sprendimų, ir pabrėžia, jog šiandien Europos integracijos sėkmė ir įsitraukimas Lietuvai svarbesni nei bet kada anksčiau.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Sveikindama Prezidentūroje vykstančios konferencijos „Dešimt Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metų“ dalyvius šalies vadovė taip pat sakė, kad negalime sau leisti suabejoti vieningos Europos ateitimi ir turime siekti efektyvios ES, kuri leistų atkurti žmonių pasitikėjimą.

„Rusijos agresija Ukrainoje iš esmės keičia saugumo situaciją, griauna nusistovėjusias tarptautinių santykių normas, todėl Lietuvos saugumui yra labai svarbi stipri ir susitelkusi ES, kuri gali atsverti imperines Rusijos ambicijas. Pirminė politinė ES paskirtis – kurti taiką ir stabilumą – šiandien aktuali kaip niekad“, – pabrėžė prezidentė.

Pirmasis narystės dešimtmetis jau atnešė daugybę teigiamų pokyčių Lietuvos žmonėms. Šiandien gyvename saugioje ir europietiškas vertybes puoselėjančioje valstybėje, galime džiaugtis augančia ekonomine gerove

Konferencijoje įžvalgomis apie ES dalijasi akademikai, politologai, verslo, politinių partijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

„Narystė Europos Sąjungoje – vienas geriausių Lietuvos istorijoje sprendimų. Tai vertybiškai naujas mūsų šalies raidos etapas. Pirmasis narystės dešimtmetis jau atnešė daugybę teigiamų pokyčių Lietuvos žmonėms. Šiandien gyvename saugioje ir europietiškas vertybes puoselėjančioje valstybėje, galime džiaugtis augančia ekonomine gerove. Įrodėme galintys prisidėti prie sėkmingos savo ir visos Europos ateities kūrimo“, – sakė prezidentė.

Ji, be kita ko, pabrėžė, kad narystė ES paskatino spartų šalies ekonomikos augimą ir Lietuva sparčiausiai iš visų ES šalių kuria gerovę – gyvenimo lygis nuo narystės pradžios mūsų šalyje pakilo trečdaliu.

Šiemet gegužės 1 dieną sukanka 10 metų po didžiausios iki šiol buvusios ES plėtros. 2004 metų gegužės 1 dieną Lietuva tapo pilnateise ES nare. Tą pačią dieną prie ES prisijungė Čekija, Estija, Kipras, Latvija, Lenkija, Malta, Slovakija, Slovėnija, Vengrija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius