-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 31

Dalia Grybauskaitė: nauja Vyriausybė gali neišlaikyti visos kadencijos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad ekonomikos augimas padidina riziką, jog nauja centro-kairiųjų Vyriausybė gali žlugti nesibaigus kadencijai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį paskelbtame interviu šalies vadovė teigė, kad buvusi Andriaus Kubiliaus Vyriausybė atėjo sunkiu krizės laikotarpiu ir buvo aišku, kad opozicija tuo metu nebuvo linkusi prisiimti atsakomybės.

„Konkurentų nebuvo, tad prognozuoti buvo lengviau nei dabar, kai ekonomika, nors ir lėtai, auga. Todėl, manau, dabar daugiau rizikos, kad nauja Vyriausybė gali neišlaikyti visos kadencijos“, – savaitraščiui „Veidas“ sakė D.Grybauskaitė.

D.Grybauskaitė kalbėjo, kad po Seimo rinkimų pasisakydama už valdančiąją daugumą be Darbo partijos, ji viena prisiėmė smūgį, parodydama moralinę ir politinę poziciją.

Komentuodama Darbo partijos įtraukimą į Vyriausybę nepaisant jos prieštaravimų, prezidentė teigė, kad visą atsakomybę prisiėmė socialdemokratai, kurių lyderis Algirdas Butkevičius tapo ministru pirmininku.

„Taip, Vyriausybėje yra Darbo partijos atstovų, bet tai ne šios partijos aktyvistai, dalis jų – iš akademinės visuomenės. Man ir premjerui teko būti filtru, kad į Vyriausybę patektų mažiau politiškai angažuoti, profesionalus žmonės, ir pavyko to pasiekti“, – sakė prezidentė.

D.Grybauskaitė kalbėjo, kad po Seimo rinkimų pasisakydama už valdančiąją daugumą be Darbo partijos, ji viena prisiėmė smūgį, parodydama moralinę ir politinę poziciją.

„Teko prisiimti smūgį vienai, bet nė kiek dėl to nesigailiu, nes tai buvo mano moralinė ir politinė pozicija, kurią vėl pakartočiau, jei tokia situacija kartotųsi. Sugebėjome išvengti teisiamųjų Seimo pirmininko pozicijoje, sugebėjome Konstituciniame Teisme įrodyti, kad balsų pirkimas yra netoleruotinas ir tai yra nusikaltimas. Pavyko išryškinti ir parodyti žmonėms situaciją ir imti valyti valstybės politinę sistemą nuo tokio užterštumo“, – sakė prezidentė.

Po Seimo rinkimų antrojo turo prezidentė buvo pareiškusi, kad Vyriausybės formavime negali dalyvauti Darbo partija, tačiau socialdemokratams neatsitraukus ji patvirtino Ministrų kabinetą, kurioje yra ir „darbiečių“ ministrai.

Darbo partija ir jos lyderis Viktoras Uspaskichas yra kaltinami vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ byloje. Prokurorų teigimu, nuo 2004 iki 2006 metų buvo organizuotas apgaulingas partijos buhalterinės apskaitos tvarkymas ir nebuvo apskaityta daugiau nei 25 mln. litų pajamų.

V.Uspaskichas kaltę neigia ir bylą vadina politine. Seimui panaikinus byloje teisiamų trijų parlamentarų neliečiamybę, kitas teismo posėdis numatytas sausio 10 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius